Extrădare Alexander Adamescu, decizie a magistraților londonezi

Tribunalul din Londra a suspendat analiza cererii României de extrădare a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, decedat în închisoare  ianuarie 2017i. Într-un dosar disjuns din cel al lui Dan Adamescu,  Alexander Adamescu are pe numele său un mandat de arestare preventivă, fiind acuzat de dare de mită, potrivit Digi 24.

Instanța londoneză a suspendat analiza cererii României de extrădare, ca urmare a unei decizii ICSID, organismul internațional care judecă cazurile de arbitraj în investiții, creat de Banca Mondială. În decizia respectivă, ICSID recomandă României să retragă sau să suspende mandatul european de arestare emis pe numele lui Alexander Adamescu și solicitarea asociată de extrădare.

Apărătorii omului de afaceri susțin că acesta ar fi o victimă a „persecuțiilor politice" și că mandatul de arestare ar fi fost emis abuziv, doar pentru a împiedica procesul de la ICSID, început după ce Alexander Adamescu și compania The Nova Group NV au dat în judecată statul român, în decembrie 2015.

[citeste si]

În 26 mai 2016, instanţa supremă a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, ar fi  dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei unor doi judecători de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Anterior, în 19 mai, Curtea de Apel Bucureşti dispusese emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Alexander Adamescu, la solicitarea procurorilor DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel