Expoziţia Universală din 2025 va avea loc în Japonia

Osaka va găzdui Expoziţia Universală din 2025.

Oraşul japonez Osaka a fost desemnat vineri gazda Expoziţiei Universale 2025, devansând Rusia şi Azerbaidjanul, după două tururi de scrutin, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP şi dpa.

Cu 92 de voturi, oraşul nipon a devansat-o pe rivala sa rusă Ekaterinburg, care nu a adunat decât 61 de voturi. Capitala azeră Baku a fost eliminată în primul tur al acestui vot organizat cu buletine secrete pentru a alege oraşul care îi va urma Dubaiului, organizatoarea Expoziţiei 2020.

"Proiectul Expoziţiei Universale 2025 la Osaka, bazat pe crearea unei societăţi viitoare care să răspundă provocărilor mondiale, satisface preocupările comunităţii internaţionale", a declarat secretarul general al Biroului internaţional al expoziţiilor, Vicente G. Loscertales, citat într-un comunicat.

Tema candidaturii Osakăi, care a mai organizat acest eveniment în 1970, a fost "Conceperea societăţii viitorului, să ne imaginăm viaţa noastră de mâine".

Prima Expoziţie Universală a avut loc în 1851 la Londra. De atunci, ea se organizează în medie odată la cinci ani.

Diversele expoziţii universale au marcat adesea spiritele, în special prin construcţia unor momente îndrăzneţe, precum Turnul Eiffel, construit pentru expoziţia din 1889 care a celebrat centenarul Revoluţiei franceze.

Expoziţia Universală de la Osaka se va derula între 3 mai şi 3 noiembrie 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel