Explozii puternice la Kabul. Cel puțin 19 morți / FOTO

Explozii puternice la Kabul. Cel puțin 19 morți  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Explozii puternice la Kabul. Cel puțin 19 morți / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cel puțin 19 persoane au fost ucise și 43 au fost rănite în două explozii care au avut loc la Kabul.

Cel puțin 19 persoane au murit și 43 au fost rănite după două explozii, urmate de focuri de armă, care au lovit cel mai mare spital militar al Afganistanului din capitala Kabul, au declarat marți surse din Ministerul de Interne pentru Al Jazeera.

Exploziile au fost auzite și în apropierea spitalului militar Sardar Mohammad Daud Khan din capitala afgană, potrivit martorilor și a unui purtător de cuvânt al guvernului.

Bilal Karimi, purtătorul de cuvânt adjunct al Emiratului Islamic, a declarat reporterilor că cel puțin două explozii au avut loc la intrarea în spitalul cu 400 de paturi din districtul 10 din Kabul. Martorii au spus pentru Al Jazeera că a fost folosită o mașină-bombă.

„Forțele de securitate sunt desfășurate în zonă, nu există informații despre victime”, a spus el pe Twitter.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Saeed Khosty a declarat că au existat victime în explozii, dar nu a confirmat numărul morților. Fotografiile împărtășite de rezidenți au arătat un val de fum după exploziile din fosta zonă diplomatică din zona Wazir Akbar Khan din centrul Kabulului.

Nu există revendicări ale atacurilor, însă ar putea fi cauzate de Statul Islamic

Nu a existat o revendicare imediată a răspunderii. Totuși, agenția oficială de știri Bakhtar a citat martori care spun că un număr de luptători ai unui afiliat ISIL (ISIS) au intrat în spital și s-au ciocnit cu forțele de securitate. Al Jazeera, însă, nu a putut verifica independent raportul.

Exploziile se adaugă unei liste din ce în ce mai mari de atacuri și crime de când talibanii și-au încheiat victoria asupra guvernului anterior susținut de Occident, în august.

Statul Islamic afiliat ISIL din provincia Khorasan, ISKP (ISIS-K), care a desfășurat o serie de atacuri asupra moscheilor și a altor ținte de la capturarea Kabulului de către talibani în august, a organizat un atac complex asupra spitalului cu 400 de paturi în 2017, unde au murit peste 30 de oameni.

Un lucrător sanitar de la spital, care a reușit să evadeze de la fața locului, a spus că a auzit o explozie puternică urmată la câteva minute de focuri de armă. Aproximativ 10 minute mai târziu a avut loc o a doua explozie, mai mare, a spus el, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel