Explozii la intrarea în aeroportul din Kabul, Afghanistan

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

O explozie a avut loc duminică dimineaţa la intrarea pe aeroportul militar din Kabul, ucigând şi rănind mai multe persoane, informează AFP, dpa şi Reuters.


"Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Abdul Nafy Takor. "Compatrioţi ai noştri au fost ucişi şi răniţi în explozie", a mai spus Takor, fără a oferi detalii cu privire la numărul persoanelor rănite sau ucise.

El a adăugat că autorităţile anchetează incidentul.

Aeroportul militar din Kabul se situează lângă aeroportul internaţional al capitalei afgane şi lângă Ministerul de Interne afgan.

Chiar dacă talibanii susţin că au îmbunătăţit securitatea naţională după ce au revenit la putere în august 2021, de atunci au avut loc numeroase atentate cu bombă şi atacuri, dintre care multe au fost revendicate de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Pe 12 decembrie, un atentat revendicat de SI a fost comis de bărbaţi înarmaţi, dintre care unii au fost ucişi, împotriva unui hotel din capitala afgană unde erau cazaţi oameni de afaceri chinezi. Cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în timpul acestui atentat. Unii rezidenţi au sărit pe ferestrele hotelului în încercarea de a scăpa de incendiul care s-a declanşat în timpul atacului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel