Explozii în Kabul la două unități de învățământ. Șase persoane și-au pierdut viața

Sursă foto: Unsplash (Sohaib Ghyasi)
Sursă foto: Unsplash (Sohaib Ghyasi)

Șase persoane și-au pierdut viața în urma exploziilor din Kabul, din apropierea unor unități de învățământ. 

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite, după explozii multiple ce au zguduit marți un liceu și un centru educațional din vestul Kabulului. Nu este clar câte dintre victimele decedate erau studenți, dar alți șapte copii răniți au fost duși la un spital condus de un ONG, a transmis organizația pe Twitter.

”Forțele de securitate sunt la fața locului și investigațiile sunt în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului poliției din Kabul, Khalid Zadran, într-un tweet, indicând totodată și numărul morților.

Zadran a adăugat că liceul Abdul Rahim Shaheed a fost lovit de trei explozii. Cealaltă unitate atacată a fost Centrul Educațional Mumtaz.

Numărul morților ar putea crește

Un purtător de cuvânt al Spitalului Muhammad Ali Jinnah din Kabul a dat pentru CNN un număr mai mare pentru victimele rănite. Exploziile au avut loc în zona Dasht-i-Barchi din capitala afgană, unde se află o mare comunitate Shia Hazara, un grup minoritar vizat anterior de extremiști.

Nu a existat nicio revendicare oficială a responsabilității pentru atac și este posibil ca numărul morților să crească.

Misiunea de Asistență a Națiunilor Unite în Afganistan (UNAMA) a condamnat „fără echivoc” „atacul odios” într-o declarație pe Twitter. ”Cei responsabili pentru infracțiunile care vizează școlile și copiii trebuie aduși în fața justiției”, a fost scris.

Organizația de caritate Salvați Copiii și-a exprimat, de asemenea, indignarea și a condamnat ferm atacul.

În mai 2021, un atentat cu bombă la școala de fete Sayed Al-Shuhada din zonă a ucis cel puțin 85 de persoane, majoritatea adolescente.

Protest la Kabul pentru restricționarea dreptului la educație al fetelor 

Câteva zeci de profesoare, eleve şi militante pentru drepturile femeilor au protestat sâmbătă la Kabul împotriva deciziei talibanilor de a interzice accesul fetelor la învăţământul secundar, relatează AFP, Agerpres şi dpa.

"Deschideţi şcolile! Dreptate!", au scandat manifestantele adunate într-o piaţă din capitala afgană, multe dintre ele purtând văl şi abaya negre. Unele fete erau îmbrăcate în uniforme şcolare şi aveau în mână manuale. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel