Explozii în Bagdad. Cel puţin 14 persoane au murit

Cel puţin 14 persoane au murit, printre care şi pelerini şiiţi, şi circa 40 au fost rănite, după ce trei atacuri cu dispozitive explozive-capcană au avut loc luni în capitala irakiană Bagdad, unul în timpul pelerinajului anual al etnicilor şiiţi într-o zonă din sudul capitalei.

Cea mai puternică explozie a fost produsă de o maşină-capcană parcată în cartierul Saydiya, din sudul Bagdadului, atac în care au murit cel puţin 11 persoane şi alte 30 au fost rănite.

Printre victime sunt şi pelerini şiiţi care se aflau în zonă, în drum spre sanctuarul imamului Moussa al-Kadhim, un nepot al profetului Mahomed, în cadrul pelerinajul anual al etnicilor şiiţi.

Dispozitive explozive au fost plasate şi în Tarmiya, la 25 de kilometri nord de Bagdad, explozie în care au murit două persoane şi alte şase au fost rănite, dar şi în oraşul Khalisa, situat la 30 de kilometri sud de capitală, atac soldat cu un mort şi doi răniţi.

Atacurile nu au fost revendicate, dar reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic atacă, de regulă, locuri frecventate de etnicii şiiţi, pe care îi consideră "renegaţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel