Explozii Bruxelles. AID: România, ţintă declarată a organizaţiilor teroriste

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID) atrag atenţia tuturor instituţiilor statului că România este o ţintă declarată a tuturor organizaţiilor teroriste din Orientul Mijlociu, fiind un actor important în lupta împotriva terorismului.

Aceştia îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de poporul belgian şi familiile îndurerate ale celor care au căzut victime în atentatele teroriste de la Bruxelles, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit AID, ţări importante ale Europei 'sunt ţinta atacurilor teroriste', iar Europa se află 'sub asediu terorist' şi plăteşte 'un preţ mare pentru operaţiunile din Orientul Mijlociu'.

[citeste si]

'În acest context, fiecare viaţă pierdută a unui cetăţean român va purta responsabilitatea acelor instituţii care nu şi-au făcut datoria sau nu au asigurat cadrul necesar apărării dreptului la viaţă. Reiterăm aici deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la legea privind interceptările, la legea privind securitatea cibernetică şi legea referitoare la cartelele preplătite, care reprezintă un risc major de securitate faţă de care răspunderea membrilor CCR este una directă', se mai arată în comunicat.

Încălcări grave ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor

În opinia reprezentanţilor AID, creşterea frecvenţei acestor fapte în ultimul timp, indiferent prin ce mijloace sunt comise, dincolo de atingerea adusă vieţii unor oameni nevinovaţi, reprezintă încălcări grave ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor. AID reiterează importanţa unei solidarităţi a marilor puteri pentru a rezolva cauzele conflictului din Orientul Mijlociu, lăsând la o parte interesele şi rivalităţile şi punând în prim plan nevoia esenţială a cetăţenilor de a se simţi în siguranţă în statul în care trăiesc, se arată în comunicat.

'În acelaşi timp, facem apel la calm, la solidaritate şi compasiune şi precizăm nevoia unei atitudini de toleranţă faţă de cetăţenii de origine islamică, escaladarea unui curent anti-islam nefiind una benefică, în paralel cu o vigilenţă crescută a tuturor autorităţilor faţă de cetăţenii de origine islamică ce provin din ţări care au conflicte în desfăşurare', precizează Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel