UPDATE. Numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis într-o explozie din Beirut. Zona e puternic protejată de gruparea Hezbollah /video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O explozie a avut loc marți seară lângă un magazin de dulciuri din suburbia Dahiyeh din sudul Beirutului, cunoscută ca fiind un bastion al grupării armate libaneze Hezbollah, au declarat două surse de securitate pentru Reuters.

Update:

Saleh al-Arouri, numărul 2 în biroul politic al organizaţiei palestiniene Hamas, a fost ucis marţi în urma atacului.

Știrea inițială:

Presa de stat din Liban spune că o dronă israeliană a vizat biroul Hamas din suburbia de sud a Beirutului. Patru oameni au murit în explozie.

Două surse de securitate au declarat că un militant palestinian de rang înalt ar fi putut fi ucis în incident.

Postul de televiziune Manar al Hezbollah, gruparea armată libaneză care are o fortăreață în zonă, a declarat că s-a auzit o explozie în apropierea autostrăzii Hadi Nasrallah, aproape de un nod rutier.

Postul nu a oferit detalii despre explozie, care are loc cu o zi înainte de un discurs al liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah. Un martor Reuters a spus că explozia ar fi putut fi cauzată de o dronă care a lovit etajul doi al unei clădiri din cartierul aglomerat.

Hezbollah, un aliat al grupării islamiste palestiniene Hamas, a schimbat focuri aproape zilnic cu Israelul peste granița de sud a Libanului de la izbucnirea războiului Israel-Hamas din Gaza, la începutul lunii octombrie.

Atacurile aeriene și bombardamentele israeliene au ucis peste 100 de luptători Hezbollah și aproape două duzini de civili, inclusiv copii, bătrâni și mai mulți jurnaliști, potrivit Hezbollah și surselor de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel