Explozie puternică în Germania. Cel puțin 25 de răniți și un mort

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

O explozie puternică a avut loc într-un oraș din Germania. Zeci de persoane au fost rănite, iar una a fost găsită decedată.  

O persoană a decedat şi aproximativ 25 au fost rănite vineri din cauza unei explozii într-un bloc de locuinţe din oraşul est-german Blankenburg, a anunţat poliţia germană, potrivit DPA, AFP şi Reuters, anunță Agerpres. 

Deflagraţia, a cărei cauză nu este deocamdată cunoscută, s-a produs la câteva minute după ora locală 09:00 (08:00 GMT) într-un bloc situat la periferia oraşului Blankenburg. La scurt timp a izbucnit un incendiu.

Corpul persoanei decedate a fost descoperit în apartamentul unde a avut loc explozia, a precizat poliţia locală.

Bilanțul victimelor ar putea crește

Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a estimat că bilanţul ar putea creşte.

Locuitorii imobilului cu 60 de apartamente şi copiii de la o grădiniţă din apropiere au fost evacuaţi, iar zona a fost închisă. Niciun copil nu a fost rănit.

Într-o fotografie postată pe Twitter de poliţie se poate vedea fum ieşind de pe ferestrele unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc datând din timpul fostei Republici Democrate Germane (Germania de Est).

Butelii cu gaz şi muniţie de război, găsite la locul exploziei

Poliţia germană a anunţat că a găsit butelii cu gaz şi muniţie de război veche în unul dintre apartamentele clădirii unde vineri dimineaţă a avut loc o explozie, în oraşul Blankenburg, din estul Germaniei, informează Reuters.

Apartamentul în care s-a produs explozia fusese luat în chirie de un bărbat în vârstă de 78 de ani, care este foarte probabil persoana decedată în acest incident. Alte aproximativ 25 de persoane au fost rănite de suflul deflagraţiei.

Poliţiştii bănuiesc că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz. O echipă de genişti ajută la desfăşurarea anchetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel