Explozie puternică. 14 copii au murit

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Paisprezece copii au fost ucişi şi 16 răniţi într-o explozie produsă duminică în capitala yemenită Sanaa, a anunţat marţi UNICEF, transmite AFP.

Vârsta majorităţii victimelor este de sub 9 ani. Dintre copiii răniţi, unii sunt în stare 'critică', astfel încât bilanţul celor decedaţi ar putea creşte, a avertizat UNICEF în comunicatul său.

Acesta arată că 'incidentul s-a produs în apropierea a două şcoli', dar nu precizează cauza exploziei.

Rebelii houthi, care controlează capitala, au afirmat că civilii au fost victime ale unui raid aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită, dar acuzaţia nu a fost confirmată din nicio sursă independentă.

Coaliţia sub comandament saudit a negat că ar fi bombardat duminică Sanaa.

Yemenul este devastat de un război care opune guvernul, susţinut mai ales de Arabia Saudită, rebelilor houthi, sprijiniţi de Iran.

Coaliţia condusă de Riad a intervenit militar în Yemen în 2015 pentru a ajuta guvernul să oprească avansul rebelilor, care au ocupat vaste regiuni, inclusiv capitala.

Conflictul din Yemen s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timp ce asociaţii de apărare a drepturilor omului afirmă că bilanţul real al deceselor ar putea fi de cinci ori mai ridicat.

Războiul a aruncat 14 milioane de locuitori în pragul foametei, ONU atrăgând atenţia că Yemenul se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel