Explozie Piatra Neamț. Tânărul ars, transferat în Belgia

Tânărul ars în urma unei deflagraţii produse miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ este transferat la o clinică din străinătate cu ajutorul unei aeronave aparţinând MApN. 

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a fost adus miercuri seara la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi din cauza unor arsuri suferite pe 75 la sută din suprafaţa corporală. Medicii spun că a suferit şi arsuri ale căilor aeriene, starea lui fiind foarte gravă. În cursul nopţii de miercuri spre joi el a fost operat, iar ulterior internat la terapie intensivă. 'Am predat pacientul. E într-un avion care decolează spre Spitalul Charleroi, din Belgia', a precizat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi şi purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon Transferul în Belgia se face cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

Are arduri de gradul III

Potrivit unui comunicat al MApN, pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, este asistat pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca şi de o echipă medicală militară şi va fi transportat la Spitalul Grand Hopital de Charleroi, din Belgia. 'Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituţiei medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătăţii pentru transferul rănitului. Aeronava este operată de către un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz - comandant aeronavă, locotenent-comandorul Gabriel Udrescu - pilot şi maistrul militar George Băltescu. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din locotenent-colonelul doctor Dragoş Tudose, plutonierul Elena Călin şi plutonierul Georgel Grigore', se arată în comunicatul remis de MApN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel