Explozie nucleară pe Marte?

captură video
captură video

O explozie nucleară ar fi putut avea loc pe Planeta Roşie, judecând după dimensiunea celui mai recent crater descoperit pe suprafaţa planetei.

Fizicianul John Brandenburg susține că toate imaginile și datele transmise de roverul NASA de pe Marte indică prezența unui cataclism, cel mai probabil de natură nucleară. Nicio altă explicație nu pare să justifice cantitățile masive de uraniu și toriu prezente în atmosfera și pe suprafața planetei Marte.

Potrivit savantului, care și-a riscat cariera prin această declarație făcută în baza studiilor sale, Marte pare să fi fost afectată și transformată în deșertul arid pe care îl cunoaștem în prezent prin explozii nucleare de amploare semnificativă.

„Concentrația mare de Xenon-129 din atmosferă, dovezile de Kripton-80 și modelul detectat în exces de uraniu și toriu pe suprafața planetei Marte, văzut pentru prima dată de ruși și acum confirmate de spectrometrul de pe sonda spațială Mars Odyssey, arată că suprafața lui Marte a fost aparent un loc al unor evenimente radiologice masive, care au creat cantități mari de izotopi cu acea
semnătură și au acoperit suprafața cu un strat subțire de resturi radioactive . Acest fenomen poate fi explicat doar prin existența unor explozii nucleare în trecutul planetei Marte”, spune fizicianul John Brandenburg.

Până acum, oamenii de știință au reușit să condenseze 8% din ceața artificială creată în scopuri de testare și să îndepărteze în proporție de 94% substanțele dăunătoare cu care aceasta a fost contaminată, inclusiv particule extrem de fine de diesel și compusul chimic bisfenol A.

Aceeași metodă poate fi aplicată şi pentru a recupera apa din turnurile de răcire, capturând o parte din aburul eliberat în atmosferă și purificându-l astfel încât să poată fi reintrodus în mediu, au afirmat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel