UPDATE: EXPLOZIE la un concert în Manchester. Zeci de morți și răniți. Poliția tratează ca un posibil atentat terorist-VIDEO

atentat
atentat

O explozie a avut loc la sala de concerte Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, aceasta fiind  tratată de autorități drept un incident terorist, posibil atac sinucigaș, potrivit ultimelor informații. Nivelul de alertă din Marea Britanie este unul sever la această oră.

UPDATE: Bilanțul morților și răniților a crescut în atentatul terorist de la Manchester Arena: 22 de morți și 59 de reniți arată ultimul raport al poliției locale.

UPDATE: Klaus Iohannis îşi exprimă solidaritatea cu Marea Britanie după explozia care a avut loc la Manchester. 'Revoltat şi întristat de veştile teribile de la Manchester. Gândurile noastre se îndreaptă către victime şi familiile lor. Solidaritate cu Marea Britanie', a scris Iohannis, marţi, pe Twitter. 


UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a transmis un mesaj după tragicul eveniment: "Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care și-au pierdut viața și către cei răniți în urma exploziei din Manchester. Ambadasa României la Londra e în permanentă legătură cu autoritățile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. Numărul de urgență al misiunii diplomatice este 0044 7738716335".


UPDATE: Premierul britanic Theresa May a condamnat "atacul terorist cumplit", care a avut loc luni seara la Manchester. "Lucrăm să stabilim toate detaliile a ceea ce este tratat de poliție ca un atac terorist cumplit", a subliniat Theresa May, exprimându-și simpatia pentru familiile victimelor.

În Franța, din partea guvernului francez, noul ministru de interne, Gerard Collomb, și-a exprimat "solidaritatea cu poporul britanic" într-un mesaj pe Twitter. "Gândurile mele se îndreaptă spre victime și familiile îndoliate", a scris el.


UPDATE: ISIS revendică atentatul terorist din Manchester.


UPDATE: Cabinetul britanic se reunește de urgență după explozia de la Manchester. O sursă confidențială din Partidul Conservator afirmă că formațiunea de guvernământ își suspendă campania electorală pentru alegerile generale din 8 iunie.


UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat, marți dimineață referitor  la incidentul produs la data de 22 mai 2017 la Manchester:

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord are în atenție incidentul produs în seara de 22 mai 2017 în localitatea Manchester.
Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații privind circumstanțele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naționalitatea victimelor.

Ancheta autorităților britanice cu privire la acest incident este în desfășurare.
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord monitorizează cazul şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; ; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru numeroasele pierderi de vieți omenești și întreaga speranță pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, în urma puternicei explozii care a avut loc astăzi, 22 mai, la Manchester. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic.

Potrivit ultimelor informații, printre victime sunt foarte mulți copii.

Deflagrația a avut loc seara târziu în foaierul sălii, iar pe rețelele sociale au fost postate imagini cu oameni fugind disperați spre adăpost. Sunt cel puțin 19 morți și 50 de răniți, iar la fața locului se află un impresionant dispozitiv polițienesc, potrivit BBC. La concert se aflau mulți adolescenți și chiar copii.

Manchester Arena este cea mai mare arenă indoor din oraș, cu o capacitate de circa 18.000 de oameni. Arena are ieșire directă în stația de metrou Victoria și într-o altă stație de tramvai, fiind un nod major de circulație, în partea nordică a centrului orașului.

Arena găzduiește de obicei concerte mari, cu staruri precum Ariana Grande. Ariana, în vârstă de 23 de ani, a jucat într-un serial popular când era adolescentă, apoi a devenit vedetă pop. Are mare succes la publicul foarte tânăr. Hitul „Problem", în care cântă alături de Iggy Azalea, a fost pe primul loc în topurile din Marea Britanie în 2014, iar anul trecut, un alt succes, „Side To Side", în care apare și Nicki Minaj, s-a clasat pe locul 4.

Potrivit indiciilor inițiale, ar putea fi vorba de un atentat sinucigaș, au declarat agenției Reuters doi oficiali americani, sub rezerva anonimatului.

Martorii au afirmat inițial că au auzit o bubuitură puternică, iar în rețelele sociale de pe internet au fost postate imagini cu spectatori fugind de la concert.

Premierul Theresa May va conduce marți dimineață o reuniune de urgență a comitetului Cobra (Cabinet Office Briefing Rooms), care reunește diversele departamente ale guvernului.

O sursă din Partidul Conservator a precizat că May își va suspenda campania electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel