Urmărește emisiunea live


Explozie la Petromidia: Plan ROȘU de intervenție - Video

O explozie s-a produs luni după amiază la Rafinăria Petromidia, relatează România TV. S-a activat planul roșu de intervenție. Patru persoane au fost rănite.

UPDATE 19:40 Subprefectul județului Constanța, Mustafa Levent Acoium, a declarat pentru Agerpres că informațiile de ultimă oră pe care le cunoaște indică faptul că incendiul de pe platforma Rafinăriei Petromidia a fost stins în proporție de 98 %.

"Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, colonel Daniel Gheorghe Popa, a comunicat că în momentul de față incendiul a fost stins în proporție de 98% la Rafinăria Petromidia. Cele patru victime cu arsuri au fost preluate și se îndreaptă către Spitalul Județean de Urgență Constanța și, după triere, în funcție de gravitate, vor fi luate deciziile pentru relocare sau internare pe plan local. Am înțeles, de asemenea, de la ISU Dobrogea că explozia a fost înregistrată la o instalație de rafinare dar că nu ar fi nimic legat de emisii periculoase în atmosferă, la care ar putea fi expusă populația", a declarat subprefectul Acoium.

UPDATE 19:20 Liderul de sindicat de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru Agerpres, că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalații de prerafinare.

...

Din primele informații, patru persoane au suferit arsuri grave.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat că un incendiu a izbucnit după explozie.

"Există forțe de intervenție a ISU care au venit în sprijinul serviciului privat de pompieri al rafinăriei. E vorba de 3-4 răniți, dar încă nu știm gradul de gravitate al lor. O persoana a fost deja trimisă la spital. A fost activat planul roșu. Intervenția este în curs. În urma exploziei, a izbucnit un inccendiu de tubulatură electrică. Pompierii lucrează acum acolo", au fost primele declarații ale lui Raed Arafat, la România TV

Analistul politic Bogdan Chirieac, prezent la Antena 3 în momentul difuzării informației, a precizat că nu există pericolul ca incendiul să se propage și la alte instalații ale rafinăriei, acestea fiind amplasate la distanță mare una de cealaltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel