UPDATE Explozie într-un bloc. Patru răniți, zeci de garsoniere afectate

O butelie a explodat într-un bloc din Tulcea, iar patru oameni au ajuns la spital, dintre care unul cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

UPDATE 1

O singură persoană cu arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului a rămas internată în spital, iar 56 de garsoniere au fost afectate în explozia dintr-un bloc din Tulcea produsă, joi dimineaţa, în urma unei acumulări de gaze, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

"Cauza probabilă a evenimentului este o acumulare de gaze urmată de o explozie, aspect care a condus la afectarea a 56 de garsoniere. Din cele patru persoane rănite, o persoană a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este internată la spitalul din Tulcea", a declarat, pentru Agerpres, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Delta, Vasile Şoavă.

Celelalte trei victime au suferit răni uşoare şi fie nu au necesitat internare, fie au refuzat spitalizarea, potrivit sursei citate. "I-am informat pe colegii de la Inspecţia de Stat în Construcţii şi urmează să ajungă aici şi expertul care va evalua imobilul. Expertiza va stabili dacă şi când se va permite accesul locatarilor în imobil", a mai spus reprezentantul ISU Delta.

Unele persoane ale căror locuinţe au fost afectate de explozie au spus că nu au unde să se mute. "Nu ştiu unde o să stau. M-am trezit dimineaţă, din cauza unor zgomote. Am deschis geamul şi atunci am auzit bubuitura, iar uşa garsonierei a venit spre mine. Nu m-a lovit", a afirmat Adrian Simion, locatar în blocul afectat. Potrivit ISU Delta, au fost afectate şi şase autoturisme parcate în faţa imobilului în care a avut loc explozia

Știrea inițială

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "DELTA" Tulcea a fost solicitat în jurul orei 06:10 în urma unei explozii ce a avut loc într-un bloc de garsoniere din municipiul Tulcea, relatează Antena 3. Cel puțin 24 de garsoniere au fost afectate și mai multe autoturisme aflate în parcare.

La intervenţie au fost solicitate două autospeciale de stingere, descarcerarea şi două echipaje SMURD, la care s-au alăturat şi trei echipaje de la ambulanţă.

Conform sursei citate, în urma exploziei au rezultat un număr de 4 victime, 3 bărbați cu vârste de 31, 78, 22 de ani și o femeie de 18 ani, care au fost transportate la Spitalul Județean Tulcea. "În urma exploziei au rezultat patru victime, trei bărbaţi cu vârste de 31, 78, 22 de ani şi o femeie de 18 ani, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Tulcea. Două victime au suferit arsuri de gradul II şi III, şi una cu plagă prin tăiere", a confirmat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu, preluat de Agerpres.

Au fost evacuaţi toţi locatarii blocului, iar pompierii fac cercetări la faţa locului. Se fac cercetări pentru a stabili pagubele, dar se verifică şi structura de rezistenţă a imobilului, pentru a se stabili dacă locuirea sa nu va pune în pericol siguranţa locatarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel