UPDATE: Explozie în București: Numărul răniților a crescut la 12

O explozie a avut loc duminică, în București, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în urma căreia șase persoane s-au ales cu arsuri, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile. Potrivit ultimelor informații, numărul răniților a crescu la 12.

UPDATE 16:45 Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a anunțat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.

"În urma exploziei de astăzi din Valea Cascadelor s-a format o celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătății și la nivelul cabinetului de ministru. În celula de criză sunt prezenți și secretari de stat. Suntem în permanentă legătură cu serviciile de urgență, cu toate spitalele implicate și cu Unifarm pentru a avea mereu actualizarea stocurilor de medicamente specifice pentru arși, care sunt necesare în acest tratament", a declarat Colintineanu, la Spitalul Floreasca.

El a precizat că în urma exploziei a fost chemat personalul care a participat la specializare în Franța — trei plasticieni, doi anesteziști și mai multe asistente.

UPDATE: Conform ultimelor informații, șapte persoane au suferit arsuri.

Unul ditre răniți a fost transportat la Spitalul de Arși, iar un altul va fi dus la Floreasca.

Oficiali ISU au precizat că explozia a fost cauzată de o butelie, iar la fața locului se află opt ambulanțe SMURD, o ambulanță SMURD cu medic, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare.

Explozia a avut loc lângă un spațiu improvizat unde se servea mâncare.

Incendiul a fost stins, au precizat oficiali ai ISU.

...

Potrivit acestuia, din prima evaluare, cele șase persoane ar avea arsuri de gradul 2,  pe aproape 50% din suprafața corpului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel