Explozie în Belgia

Explozie într-o oțelărie din Belgia. Cel puțin o persoană a murit în urma deflagrației.

În urma exploziei care a avut loc într-un complex siderurgic al gigantului ArcelorMittal din oraşul Gent, două au fost rănite grav.

Cauzele exploziei sunt înca necunoscute. Potrivit publicației belgiene L’Echo, un rezervor de benzen a luat foc într-un siloz al secției de cocs. Un scurtcircuit produs la un filtru ar fi provocat deflagrația.

În schimb, cotidianul „Le Soir” scrie că explozia a avut loc în momentul umplerii unui rezervor de combustibil. Autoritățile belgiene au precizat că situația se află sub control. Pompierii mobilizați la fața locului au precizat că explozia din siloz a fost cauzată de „probleme tehnice”.

[citeste si]

Autoritățile au activat planul de urgență de teamă ca fumul degajat să nu fie toxic. Pompierii au intervenit pentru evacuarea oamenilor.

AFP notează că explozia nu a fost urmată de un incendiu, iar uzina din Gent a fost evacuată parțial. Fumul degajat a putut fi văzut de la mai mulți kilometri, însă emanațiile au „slabe” şi nu au „reprezentat niciun moment vreun pericol”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel