EXPLOZIE fabrică. Mircea Badea, uimit de o informație dată de primarul din Orăștie - UPDATE + VIDEO

Emisiunea "În gura presei" a fost întreruptă și s-a intrat în regim de Breaking News pentru a prezenta imagini apocaliptice de la un incendiu care a izbucnit la o fabrică de vopseluri din Orăştie.

UPDATE: Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj și Sibiu au intervenit, pe timpul nopții, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.

Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială, precizează, miercuri dimineaţă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Pe timpul nopții, jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația, precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.

De menţionat că cei mai mulţi dintre oameni au preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăștie. Numărul forțelor de intervenție a crescut, astfel că, pe timpul nopții au acționat peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 poliţişti, precum şi poliţişti locali din municipiul Orăştie.

Mircea Badea a intrat în dialog, la telefon, cu Ovidiu Bălan, primarul orașului Orăștie care se afla în locul producerii incendiului.

"Arde undeva la peste 90% din incinta societății. Nu am mai avut niciodată o astfel de situație în oraș. Este o situație de excepție și sper ca toate autoritățile vor face tot ce este posibil pentru a evita pierderile de vieți omenești", a zis Ovidiu Bălan la Antena 3.

Edilul a spus că în acest oraș sunt circa 30 de fabrici, moment în care Mircea Badea a comentat: "Pentru noi, cei din București, este surprinzător să aflăm că Orăștie este un oraș foarte industrial. Nu aveam această percepție despre oraș".

Ovidiu Bălan a mai zis: "Oamenii au fost evacuați și suntem pregătiți să intervenim în continuare. Avem pregătite sălile de sport. În plus, sunt și biserici care și-au oferit sprijinul. Le mulțumesc pe această cale. Toată lumea este prezentă la datorie. Am împărțit apă și sandvișuri".

De asemenea, precizăm că fumul declanșat în urma incendiului este extrem de periculos pentru populație.

(w670)

"Imaginile arată absolut apocaliptic. Incendiul nu pare că s-ar potoli curând pentru că sunt explozii foarte intense și dese", a zis Mircea Badea.

Realizatorul TV a lansat și un apel pentru reporterii care se află la fața locului.

"Fac un apel către reporterii și operatorii noștri aflați la fața locului: să-și ia toate măsurile de precauție și încă în plus pentru că acel loc este foarte periculos având în vedere toxicitatea fumului. Din această cauză, au fost evacuați sute de oameni. Fumul este extrem de toxic", a mai spus Mircea Badea la Antena 3.

"Sunt șocat de imaginile pe care le văd, dar mai sunt șocat de un lucru: că mai există fabrici în România. Nu credeam că mai avem atâta industrie", a adăugat realizatorul TV.

[citeste si]

Un număr de peste 40 de pompieri din judeţele Hunedoara, Alba, Gorj şi Sibiu intervin, marți noapte, pentru stingerea incendiului izbucnit la o fabrică de uleiuri din Orăştie.

Un tânăr de 27 de ani a fost grav rănit și are arsuri de gradele 3 și 4, pe 80% din suprafața corpului. El a fost transportat la spitalul din Orăștie și de acolo transferat la un spital din Timișoara. Alte patru persoane sunt intoxicate cu fum. În plus, tot din cauza fumului, peste 300 de oameni din cinci blocuri din apropiere au fost evacuați. 

Potrivit reporterului Antena 3, se aud explozii constant, poate chiar o explozie pe minut, iar flăcările imense se ridică spre cer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel