Explozie bloc Botoșani. Apel disperat al primarului

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a făcut, joi, un apel public către oamenii de afaceri din Botoşani, către populaţie, dar şi către consilierii locali, să susţină financiar familiile din blocul afectat de explozia de vinerea trecută. 

Flutur a declarat, la finalul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, în cadrul căreia a fost rectificat bugetul local în vederea alocării unei sume de 2.000 de lei pentru familiile din blocul afectat de deflagraţie, că sumele necesare refacerii imobilului sunt foarte mari şi nu pot fi acoperite din bugetul local.

"Fac un apel către toţi botoşănenii şi către toate firmele care ar vrea să ajute aceste familii, pentru că situaţia nu este deloc simplă. Chiar şi dumneavoastră, domnilor consilieri, poate reuşiţi măcar o parte din indemnizaţie să o daţi să ajutăm aceste familii", a afirmat primarul Botoşaniului. 

El a subliniat că lucrările "trebuie făcute în cel mai scurt timp posibil, în condiţiile în care deja a venit timpul ploios şi vine frigul". 

În urma unei deflagraţii care s-a produs vineri într-un bloc de pe strada Primăverii din municipiul Botoşani au fost distruse trei apartamente şi au fost avariate alte nouă. 

De asemenea, cinci persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare foarte gravă. 

Expertul tehnic Dorel Plătică, profesor universitar la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură din Iaşi, a declarat, miercuri, că blocul va avea nevoie de consolidare. 

"Consolidarea este necesară atât pe interior, cât şi pe exterior, la îmbinarea dintre grindă şi stâlp. Situaţia este destul de gravă", a afirmat Plătică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel