Explozie Arad. Pistă nouă în cazul uciderii lui Ioan Crișan. De unde ar fi provenit bomba folosită

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

A apărut o nouă pistă în cazul lui Ioan Crișan, afaceristul din Arad care și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea a explodat.

Una dintre ipotezele privind uciderea lui Ioan Crișan ar fi un denunț făcut de acesta, în urma căruia ar fi fost oprit un transport de țigări de contrabandă, pe 24 mai, în localitatea Mândruloc, scrie gandul.ro.

Potrivit surselor citate de Gândul, ar fi vorba despre un caz de „criminalitate importată”, adică nu reprezintă un mod de operare specific infractorilor români. În ceea ce privește bomba folosită, aceasta ar putea proveni din Serbia. Ar fi vorba despre un dispozitiv artizanal cunoscut sub numele de „bombă țeavă”, pentru care s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de pulbere. Conform specialiștilor, o asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, fapt care a dus cu gândul la anii de război din spațiul ex-iugoslav, de unde, spun surse judiciare, ar fi putut să fie procurată pentru o sumă care ar putea ajunge la aproximativ 3.000 de euro.

Vezi și: Explozie Arad. Noi date din anchetă: Bomba ar fi fost plasată în mașină - surse

Procurorii au schimbat încadrarea juridică

Surse din anchetă au declarat, astăzi, pentru Mediafax, că s-a finalizat necropsia cadavrului după explozia de la Arad. S-a stabilit, astfel, că este vorba cu certitudine de Ioan Crișan, ADN-ul fiind confirmat. Cauza morții a fost stabilită ca fiind explozia și inhalarea de gaz.

Între timp, procurorii au schimbat încadrarea juridică din omor în omor calificat cu premeditare. Duminică a fost finalizată cercetarea la fața locului , iar procurorul de caz a dispus mai multe expertize și constatări. În acest caz, au fost audiate mai multe persoane. Dosarul este cercetat de Parchetul General. Sâmbătă, când Parchetul General a anunțat preluarea anchetei, erau efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Ce spune patronul vulcanizării din Arad la care afaceristul fusese

Cu cinci zile înainte să moară în explozia maşinii, Ioan Crişan a mers la o vulcanizare unde a stat 15-20 de minute ca să schimbe două anvelope şi să comute o roată de la maşina sa, Mercedez Benz, scrie Mediafax. Marius Stoia, proprietarul vulcanizării care a văzut maşina lui Ioan Crişan înainte de explozie, a povestit că a venit la atelier luni, 24 mai, și i-au fost schimbate două anvelope pe faţă şi a comutat o roată pe spate.

"În jur de 15-20 de minute (a stat aici - n.r.). A venit cu mine în birou, a venit cu mine, aici, pe terasă, a servit un fresh, i-am făcut factura, a plecat şi asta a fost tot”, a spus Marius Stoia.

Nu a putut preciza dacă în tot acest timp, maşina a fost închisă sau deschisă. Întrebat dacă a umblat vreunul dintre angajaţi la maşină, în interior, patronul vulcanizării a spus că nu ar fi avut de ce să umble. „Noi am lucrat doar la roţi. Nu aveam ce să căutăm în interiorul maşinii”, a răspuns el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel