Explozia din Beirut: Un judecător cere investigarea a trei miniștri

Foto: Rabih Rabz El Zein via Scop.io
Foto: Rabih Rabz El Zein via Scop.io

La patru luni de la devastatoarea explozie din Beirut, un magistrat cere investigarea a trei miniștri în acest caz.

Au trecut mai bine de patru luni de la devastatoarea explozie din portul Beirut, Liban, dar vinovații catastrofei nu au fost încă pedepsiți. Judecătorul care conduce ancheta asupra exploziei sângeroase doreşte să fie efectuate investigaţii împotriva a trei miniştri, transmite Agerpres. Magistratul susține că aceștia sunt responsabili de producerea acestei catastrofe, informează AFP.

Judecătorul Fadi Sawan a cerut într-o scrisoare adresată parlamentului declanşarea unei anchete împotriva ministrului lucrărilor publice şi transporturilor Michel Najjar, precum şi împotriva ministrului finanţelor Ghazi Wazni şi al justiţiei Marie-Claude Najm, potrivit aceleiaşi surse. El a cerut de asemenea anchete asupra rolului mai multor altor persoane ce au ocupat respectivele funcţii ministeriale în cadrul a trei guverne precedente.

Explozia a sute de tone de nitrat de amoniu în portul din Beirut s-a soldat cu peste 200 de morţi şi cu mii de răniţi şi a distrus o mare parte din capitala libaneză. Responsabilii libanezi au refuzat ideea unei anchete internaţionale asupra acestei afaceri, în pofida apelurilor care se fac auzite în Liban şi în străinătate la investigaţii independente.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel