Urmărește emisiunea live


Explore RO: Ghidul României, aplicație pentru mobil. Anunțul ministrului Turismului

Ministerul Turismului a lansat, miercuri, în marja Târgului Internaţional de Turism de la Berlin (Internationale Tourismus Börse - ITB) aplicaţia 'Explore RO', creată special atât pentru turiştii străini, cât şi pentru românii care vor să descopere sau să redescopere România, aceasta fiind disponibilă în prezent în limba engleză. 

'Astăzi se face un pas important în ceea ce priveşte viitorul promovării României în exterior, dar şi în interior. Românii trebuie să descopere România, dar şi să o redescopere. Aplicaţia pe care astăzi o promovăm şi o lansăm la târgul de la Berlin este un prim pas spre o promovare coerentă pe care o lansăm ca o linie principală în ceea ce priveşte viitorul turistic al României. Aplicaţia nu a costat nimic, este un parteneriat cu Eventya, o companie cu vechime în domeniu în ceea ce priveşte realizarea de aplicaţii pentru turismul românesc.

Este un câştig bilateral, în sensul în care compania a venit şi şi-a oferit serviciile statului român pentru realizarea acestei aplicaţii. Asta arată că vorbim despre o companie românească în adevăratul sens al cuvântului. Câştigul din partea statului este că nu s-a folosit absolut niciun leu pentru realizarea acesteia. Urmează ca, în urma discuţiilor pe care o să le avem cu conducerea companiei, să semnăm un contract de mentenanţă. Discutăm de pasul doi care înseamnă o upgradare zilnică a acestei aplicaţii şi se va ajunge până la momentul în care inclusiv unităţi de cazare, chiar şi agenţii de turism care sunt licenţiate de către Ministerul Turismului, se vor afla în interiorul aplicaţiei, iar aceste pagini personale ale acestor unităţi de cazare sau agenţii de turism vor fi administrate de către aceştia şi pot introduce toate datele pe care le consideră necesare pentru a-şi promova activităţile sau serviciile turistice pe care le oferă', a explicat ministrul Turismului, Mircea Dobre. 

Acesta a precizat faptul că, începând de săptămâna viitoare, Ministerul Turismului va face o promovare a noii aplicaţii, în sensul că va transmite către toate unităţile de cazare şi agenţiile de turism o notificare prin care se va face cunoscut faptul că s-a lansat 'Explore RO'. 

[citește si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel