Explorarea planetei Marte este tot mai aproape. NASA și ESA își unesc forțele pentru misiunea ExoMars din 2028

foto: Freepik
foto: Freepik

Misiunea ExoMars prinde avânt pentru lansarea din 2028.

După întârzieri semnificative, misiunea europeană ExoMars de explorare a planetei Marte se apropie tot mai mault pentru lansarea programată pentru 2028. NASA și Agenția Spațială Europeană (ESA) și-au consolidat parteneriatul prin semnarea unui memorandum de înțelegere, marcând un pas important pentru acest proiect ambițios.

În sfârșit se întâmplă

ExoMars va trimite pe Marte un rover numit Rosalind Franklin, destinat să caute semne de viață. Colaborarea ESA cu agenția spațială rusă Roscosmos a fost întreruptă acum doi ani din motive politice, ceea ce a dus la amânarea lansării misiunii. În prezent, ESA, împreună cu statele membre, industria europeană și NASA, își unesc eforturile pentru a avansa acest proiect, scrie space.com.

Există planuri pentru lansarea roverului cu ajutorul unei rachete americane, iar NASA va contribui semnificativ la misiune furnizând sistemul de propulsie și unitățile de încălzire cu radioizotopi, esențiale pentru aterizarea în siguranță a roverului pe Marte. În plus, Regatul Unit va fi responsabil pentru dezvoltarea unui sistem de încălzire european adaptat special pentru această misiune.

Colaborarea dintre NASA și ESA urmărește integrarea unor tehnologii de ultimă generație pentru a maximiza șansele de succes ale misiunii. Printre acestea se numără sisteme avansate de comunicare și navigație, esențiale pentru operațiunile roverului pe Marte. Roverul Rosalind Franklin este proiectat să foreze până la doi metri sub suprafața marțiană pentru a colecta eșantioane bine conservate, destinate analizelor științifice. Aceste mostre ar putea oferi informații prețioase despre istoria geologică a planetei Marte și despre posibilitatea existenței vieții, fie în trecut, fie în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel