EXCLUSIV  Ce înseamnă, de fapt, "GEN", "LOL", "EI BINE". Explicația celor mai FRECVENTE expresii folosite de români

Românii folosesc o mulțime de cuvinte, expresii și prescurtări care pot fi considerate de multe ori chiar și ticuri verbale. Iată care este explicația unora dintre cele mai des utilizate formule în vorbire. 

În vorbirea curentă, românii folosesc tot mai frecvent expresii consacrate a căror origine le este, de multe ori, necunoscută. În ultimii ani, tinerii au dat moda unora dintre cele mai ciudate prescurtări și expresii, dar care în prezent au devenit ticuri verbale pentru o mare parte a populației. 

AȘADAR = este un cuvând des folosit în fraze și se explică drept: "prin urmare, va să zică, astfel, așa". 

EI BINE = este folosit ca: "după cum spuneam", "deci" sau este echivalentul vorbei ardelenilor: "no!” și reprezintă un clișeu verbal. 

DECI = "Prin urmare, în consecință, drept care, așa fiind".

ȘI-AȘA = Chiar dacă nu se știe cum a apărut această vorbă, trebuie să știi că este o formulă care nu ajută la nimic și care nu are niciun sens specific. 

Mulți oameni folosesc "zice" și "da?" după fiecare propozitie, atunci când vor să povestească ceva. Spre exemplu: "Au făcut dreptate, da? Ai înțeles, da?" sau "Am vorbit cu el și zice.... Apoi zice..., mai stă și zice...".

Cele mai celebre vorbe lansate de tineri și preluate de adulți

GEN = este echivalentul aproximativ al lui „like" din engleză și deși este cel mai des întâlnit cuvânt în ultimii ani, introdus în aproape fiecare frază, lumea l-a acceptat ușor și-l folosește fără să-și mai dea seama. La fel ca formula "și-așa", GEN nu ajută cu nimic în vorbire. 

OMG = Acronim pentru "oh my God", în traducere înseamnă "Dumnezeule".

LOL = Este o altă expresie des utilizată, dar puțini știu ce înseamnă de fapt. LOL vine de la "laughing out loud", iar în traducere înseamnă "Râd cu voce tare".

YOLO = Acronim pentru ”You Only Live Once”, adică ”Nu trăieşti decât o dată”

MARFĂ, COOL, SUPER, GENIAL, BESTIAL = aceste expresii pot fi considerate superlative devenite clasice și care dau un aport mai tineresc. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy