Pătraru dezvăluie de ce nu a transmis TVR de la clubul Colectiv - EXCLUSIV

Jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii ”Starea nației”, de la TVR 1, a dezvăluit pentru DCNews motivul pentru care Televiziunea Română nu a transmis vineri seara imagini de la Clubul Colectiv.

Dragoș Pătraru ne-a dezvăluit că TVR a avut vineri seară echipe pe teren, care au ajuns în timp util la clubul Colectiv, însă nu a avut cine să aprobe intrarea în direct a jurnaliștilor de la fața locului, pentru că șefa departamentului de știri a avut telefonul pe silențios și nu a auzit apelurile primite.

”Nu mă pot declara mulțumit de ceea ce se întâmplă, nu putem fi mulțumiți după ce am constatat că televiziunea publică nu a funcționat în interesul publicului la o mare tragedie. Dar pot să constat că lucrurile se mișcă în direcția bună în TVR.

Sunt de azi-dimineață în instituție și încerc să înțeleg. Și până la ora asta am înțeles multe lucruri. De pildă, că televiziunea publică a avut oameni la fața locului din primele momente. Unii trimiși, alții veniți din proprie inițiativă, cum ar fi Ionuț Gheorghe și Daniel Dude. Sau Titi Dincă.  Că imaginile filmate de oamenii TVR au fost difuzate de agențiile externe de știri. Imaginile s-au adunat, oamenii s-au organizat, a lipsit decizia de a intra în direct. Iar demisia șefei de la știri e o consecință logică a ceea ce s-a întâmplat. Nu poți avea telefonul pe silent când lucrezi la televiziunea publică. La o televiziune privată, nu i s-ar fi permis luxul de a-și înainta demisia. Ar fi fost demisă din acea seară. Mai sunt și alți vinovați, și ei trebuie sancționați drastic”, ne-a relatat Dragoș Pătraru.

Întrebările care se impun în această situație sunt: cine a adus-o pe respectiva persoană în funcția de director al Departamentului Ştiri din TVR și cum a luat ea concursul pentru acest post?

[citeste si]

Realizatorul emisiunii ”Starea nației” susține că pentru situația în care a ajuns TVR sunt de vină șefii din ultimii ani ai Televiziunii Publice, numiți pe criterii politice și veniți în Dorobanți cu anumite interese. El ne-a dezvăluit și un lucru bun care s-a întâmplat astăzi în TVR: au fost adoptate proceduri elementare care erau scrise și pregătite de ceva timp, dar care nu fuseseră niciodată aprobate.

”Apoi, am aflat că la TVR nu există proceduri elementare, ceea ce mi se pare strigător la cer. Știți cât a luat să fie făcute aceste proceduri? Câteva ore. Știți de ce? Pentru că ele erau făcute, scrise, existau într-un computer, dar nu au fost aprobate niciodată. Și revenim la discuția despre șefii puși pe criterii politice și ”rolul” pe care l-a avut televiziunea publică în ultimii ani. Despre interesele lor...

Am constatant așadar că vina pentru starea de acum le aparține într-o mai mare măsură conducerilor de până acum, decât angajaților televiziunii. Când vii la TVR pus politic, doar să le cânți în strună celor care te-au pus, asta e ce lași în urmă: dezastru. Iar lucrurile trebuie rapid rezolvate, astfel încât televiziunea publică să se apropie de ceea ce ar trebui să fie”, a continuat jurnalistul

”Susțin cu toată puterea ideea transformării unuia dintre canalele existente în canal de știri. Printr-o realocare eficientă a resurselor materiale și umane și printr-o rupere definitivă de politic, obligatorie pentru o televiziune publică, TVR poate redeveni principala sursă de informare a românilor”, a conchis Dragoș Pătraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel