Profesori repetenți la limba română. Banner greșit la început de an școlar

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița are o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat la ceremonia de deschidere a noului an școlar de la instituția de învățământ „Smaranda Gheorghiu", din Târgoviște, unde a fost afișat un banner cu mai multe erori gramaticale: „Școala, e sufletul națiuni. Succes".

  

Profesoara Mihaela Anton, inspector școlar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, a declarat pentru selectnews.ro că autoarea banerului este profesoara de muzică a școlii, Frusina Ionescu, aceasta având acordul conducerii școlii pentru a-l realiza.

Potrivit oficialului ISJ Dâmbovița, profesoara de muzică l-a confecționat singură și l-a afișat chiar înainte de festivitatea de deschidere a anului școlar, fără a-l arăta în prealabil nimănui. 

„A vrut să pună trei puncte, pe urmă s-a răzgândit și a pus virgulă, intenționând să elimine predicatul. Nu l-a mai eliminat și a ieșit ce a ieșit. A bătut și vântul, a smuls unele litere... Se mai întâmplă. Să-i acordăm circumstanțe atenuante. A vrut să facă ceva deosebit și a greșit din grabă", a explicat reprezentantul Inspectoratului.

Cât despre faptul că niciun alt cadru didactic prezent la festivitate nu a observat banerul plin de greșeli gramaticale, Mihaela Anton susține că aceștia nu aveau cum, întrucât aveau alte preocupări: „Doamna directoare primea invitații la ceremonie și apoi a stat tot timpul cu spatele la baner, iar doamnele profesoare erau atente la elevii lor".

Principalii beneficiari, elevii

Întrebată cum se va mai putea face educația elevilor din școală, cum vor mai putea fi aceștia admonestați în privința unor erori gramaticale similare celor din baner, dacă acestea din urmă rămân nesancționate, d-na Anton a replicat: „Este și aceasta o metodă didactică: rolul constructiv al greșelii. Elevii vor ține minte, de acum încolo, că nu se pune virgulă între subiect și predicat!".

Baner la început de an școlar, plin de greșeli gramaticale

Un baner afișat la școala „Smaranda Gheorghiu", din Târgoviște, în prima zi de școală, care ar fi trebuit să le ofere elevilor o motivație solidă pentru a învăța, a surprins, fiind plin de greșeli.  
Intenția celei care a realizat banerul a fost să transmită un pasaj din maxima lui Ion Codru Drăgușanu: „Școala este sufletul națiunii. Orice națiune fără școală piere". Din nefericire, copii și părinții, prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar, au fost nevoiți să citească următorul mesaj: "Școala, e sufletul națiuni. Succes." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel