Experții americani despre un război cu Iranul

Eduard Pascu / 05 ian 2020 / 13:55 Salveaza PDF Comentarii

Tensiunea din relațiile dintre Iran și Statele Unite a atins cel mai ridicat nivel din ultimul timp. Nici una dintre părți nu vrea război, dar situația este într-atât de periculoasă, încât nici un scenariu nu poate fi, pentru moment, exclus, scrie Ilan Goldenberg, directorul Middle East Security Program din cadrul Center of a New American Security, în paginile publicației Foreign Affairs.

În opinia expertului american, vestea bună este că situația reală nu este atât de dramatică pe cât pare. Nici unul dintre jucători nu vrea război. Strategia militară a Iranului rezidă în evitarea unei confruntări directe cu Statele Unite. Iar dacă Washington s-ar pregăti, într-adevăr, de război, ar fi trimis în regiune un volum mult mai însemnat de tehnică de luptă și trupe.

Vestea proastă este că scenariul războiului rămâne, totuși, de actualitate. O evaluare incorectă a situației, un semnal ignorat, dar și logica escaladării sunt elemente capabile să transforme chiar și o neînțelegere inofensivă într-o confruntare de proporții, cu consecințe devastatoare pentru Iran, pentru SUA, pentru întreg Orient Mijlociu. 

Mai mult pe DC Business

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28