Laura Ștefan, expertă anticorupție, premiată de Ambasada SUA: Femeia curajoasă a anului 2015

Laura Ștefan, expert anticorupție, a câștigat, joi, premiul "Femeia curajoasă a anului 2015", distincție acordată de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. În 2014, premiul a fost primit de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson, a caracterizat-o pe Laura Ștefan drept "o curajoasă susținătoare a statului de drept, a reformei judiciare și drepturilor omului".

"Chiar și atunci când se confruntă cu insulte și amenințări la adresa sa, ea pledează neobosit pentru toate acestea, iar ONG-ul în cadrul căruia activează, Expert Forum, este un model pentru societatea civilă din România. (...) Laura Ștefan posedă o combinație unică de curaj, cunoștințe și inspirație, care o transformă într-un activist neobosit în domeniul statului de drept, într-un excelent mediator în chestiuni dificile și în cel mai bun expert în domeniul său", a spus diplomatul american.

Dean Thompson a amintit că, în calitate de director în Ministerul Justiției, Laura Ștefan a elaborat "legislație reformatoare esențială", cum ar fi statutele Agenției Naționale de Integritate. La evenimentul care a avut loc la reședința ambasadorului SUA la București au participat, printre alții, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, câștigătoarea premiului în anul 2014. 

Laura Ștefan a fost consiliera Monicăi Macovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel