Laura Ștefan, expertă anticorupție, premiată de Ambasada SUA: Femeia curajoasă a anului 2015

Laura Ștefan, expert anticorupție, a câștigat, joi, premiul "Femeia curajoasă a anului 2015", distincție acordată de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. În 2014, premiul a fost primit de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson, a caracterizat-o pe Laura Ștefan drept "o curajoasă susținătoare a statului de drept, a reformei judiciare și drepturilor omului".

"Chiar și atunci când se confruntă cu insulte și amenințări la adresa sa, ea pledează neobosit pentru toate acestea, iar ONG-ul în cadrul căruia activează, Expert Forum, este un model pentru societatea civilă din România. (...) Laura Ștefan posedă o combinație unică de curaj, cunoștințe și inspirație, care o transformă într-un activist neobosit în domeniul statului de drept, într-un excelent mediator în chestiuni dificile și în cel mai bun expert în domeniul său", a spus diplomatul american.

Dean Thompson a amintit că, în calitate de director în Ministerul Justiției, Laura Ștefan a elaborat "legislație reformatoare esențială", cum ar fi statutele Agenției Naționale de Integritate. La evenimentul care a avut loc la reședința ambasadorului SUA la București au participat, printre alții, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, câștigătoarea premiului în anul 2014. 

Laura Ștefan a fost consiliera Monicăi Macovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel