Expert în sănătate din Africa: A venit timpul să trăim cu virusul, nu să încercăm să-l oprim

Expert în sănătate din Africa: A venit timpul să trăim cu virusul, nu să încercăm să-l oprim / Foto: Pexels
Expert în sănătate din Africa: A venit timpul să trăim cu virusul, nu să încercăm să-l oprim / Foto: Pexels

Un expert în sănătate african susține că a venit timpul să trăim cu nou coronavirus, nu să încercăm să-l oprim.

Un expert în sănătate african susține că a venit timpul să nu mai încercăm să oprim pandemia de COVID-19. Zilele în care se încerca ţinerea sub control a pandemiei de coronavirus în Africa s-au încheiat, acum că virusul este pretutindeni, susţine John Nkengasong, directorul Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor din Africa, transmite Agerpres, citând dpa.

Oficialul african a făcut aceste remarci în condiţiile în care numărul total de contaminări de pe continent a trecut de 10 milioane, semnal că nu mai are sens să se încerce oprirea transmiterii virusului şi în schimb trebuie stabilit cum pot fi ajutaţi în mod optim oamenii să-i supravieţuiască.

"Restricţiile nu mai reprezintă răspunsul potrivit pentru această boală"



"S-a încheiat vremea urmăririi contactelor", spune Nkengasong. Potrivit lui, restricţiile nu mai reprezintă răspunsul potrivit pentru această boală, deşi oamenii trebuie să respecte unele obiceiuri fundamentale de siguranţă sanitară.

Lucrătorii sanitari africani vor aborda probabil boala într-un mod mai puţin centralizat, a adăugat el.

Pe întregul continent african au fost înregistrate săptămâna trecută 307.000 infecţii noi, o creştere săptămânală de 2%, majoritatea cazurilor, 43%, fiind consemnate în sudul Africii. Se consideră de asemenea că numeroase cazuri sunt neraportate.

Lucrătorii sanitari de pe continent au la dispoziţie în prezent 663 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus, dar numai 10,9% din populaţia totală de circa 1,3 miliarde a Africii este vaccinată cu două doze.

Risc de spitalizare redus cu 53% şi de deces cu 91% în cazul infectării cu Omicron, faţă de Delta (studiu american)

Un amplu studiu american întreprins pe un număr de aproape 70.000 de persoane testate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 a arătat un risc de spitalizare şi de deces substanţial redus în cazul variantei Omicron comparativ cu Delta, iar aceasta independent de nivelurile de imunitate în creştere în rândul populaţiei, informează AFP.

Potrivit studiului, persoanele infectate cu Omicron aveau un risc înjumătăţit (mai mic cu 53%) de a fi spitalizate faţă de cele contaminate cu Delta. În acelaşi timp, riscul de a ajunge la terapie intensivă s-a redus cu 74%, iar cel de deces cu peste 90%. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel