Urmărește emisiunea live


Experiment inedit. Pe Pământ a fost trimis un „mesaj extraterestru” de pe Marte

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

O echipă de artiști și oameni de știință a folosit o sondă spațială aflată în jurul planetei Marte pentru a trimite un mesaj complex către Pământ, simulând astfel un mesaj extraterestru. 

Proiectul A Sign In Space a fost creat de Daniela de Paulis, artistă media și operator radio. Mesajul a fost trimis de sonda ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO) a Agenției Spațiale Europene pe 24 mai la 19:00 și recepționat 16 minute mai târziu de Allen Telescope Array de la Institutul SETI, Telescopul Robert C. Byrd de la Observatorul Green Bank și Stația Radio-Astronomică Medicina, conform IFL Science.

Datele de la fiecare telescop au fost încărcate pe un server dedicat Filecoin, care permite descărcarea acestora de către oricine de pe glob. 

Există modalități de a analiza fișierele, dar acestea necesită un pic de cunoștințe cibernetice, GitHub și codare. În plus, există instrucțiuni despre privitoare la acest lucru, dacă vrei să încerci să decodifici mesajul.

Detectarea unui mesaj extraterestru ar fi revoluționară pentru umanitate, iar cercetările sugerează că dezvăluirea completă este cea mai bună politică într-un scenariu post-primul contact cu o civilizație extraterestră.

Echipa din spatele mesajului a subliniat că a creat ceva care nu va fi ușor de decodat și care va necesita reunirea unor oameni din meddi diferite pentru a afla despre ce este vorba în semnalul respectiv. Cei care vor reuși să decodifice mesajul îl pot împărtăși pe serverul A Sign in Space

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel