Exod de imigranți în Marea Britanie. Italienii i-au depășit pe români

Criza atinge cote alarmante în Italia acolo unde fenomenul emigrației italienilor a depășit  - ca număr – exodul românilor. Mai mult de atât! Din anul 2012 și până în prezent, imigrația italiană din Anglia a crescut cu 50%.

Marea Britanie a fost invadată de cetățeni din toate colțurile Uniunii Europene, iar din anul 2014, am putea vorbi despre o iminentă “invazie” din Europa de Est de bulgari și români. De Ce? Pentru simplul fapt că de la 1 ianuarie aceștia vor putea circula, lucra și locui în mod liber în toată Europa.

În plus, în ultimul an, Marea Britanie a fost invadată, ca să spunem așa, de un număr tot mai mare de imigranți din Europa meridională: italieni, spanioli, portughezi, greci, adică de națiunile cele mai afectate de criza zonei euro, scrie Stiridiaspora.com.

Numărul de National Insurance Numbers (NINo), practic un permis de lucru, acordat imigranților din Europa de Sud este într-o vertiginoasă creștere: pentru italieni a crescut de la 25.800 în 2012 la 39.400 în 2013, o creștere de 52%; pentru spanioli s-a trecut de la 35.000 la 49.000, o creștere de 40%; pentru portughezi de la 19.500 la 28.000, o creștere de 45%; pentru greci de la 7.000 la 9.300, o creștere de 31%. Dacă s-ar adăuga, în privința italienilor, de exemplu, pe toți cei care, în special tinerii, se duc să trăiască în Regatul Unit pentru șase luni sau un an, lucrând ca barmani, vânzători sau în alte munci ocazionale, unii la negru, numărul ar fi mult mai ridicat.

Marea Britanie are o piață a muncii mai flexibilă decât cea din Italia, iar economia și-a reluat creșterea după o lungă recesiune, motiv pentru care tinerii italieni fără un loc de muncă își găsesc aici un job.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel