Exit-poll: Merkel a câștigat alegerile

318625-angela-merkel
318625-angela-merkel

Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) a obţinut cele mai multe voturi în alegerile legislative organizate duminică în Germania (42% din voturi), în timp ce partenerii de coaliţie din FDP (liberal) ar putea să nu obţină 5% din voturi necesare intrării în parlament, relevă primele sondaje la ieşirea de la urne, publicate de principalele canale de televiziune germane.

Pe locul al doilea se plasează, potrivit aceloraşi sondaje, Partidul Social-Democrat (SPD), cu 26% din voturi, iar pe poziţia a treia stânga radicală - Die Linke, cu 8,5%, urmată de Verzi - 8%, potrivit Agerpres.

În discursul rostit la sediul CDU după anunţarea primelor rezultate ale sondajelor la ieşirea de la vot, Merkel a subliniat totuşi că este prematur să discute despre intenţiile avute în vedere pentru noul cabinet. Vom face tot posibilul în următorii patru ani, împreună, pentru a-i face ani de succes pentru Germania. Este prea devreme să spunem cum vom proceda, dar astăzi trebuie să sărbătorim, a spus lidera conservatorilor germani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel