Alegeri Italia: Berlusconi ia puternicul Senat, Bersani C. Deputaților

berlusconi dece
berlusconi dece

Primele exit-polluri ale alegerilor legislative din Italia arată că alianța de centru-stânga a obținut cele mai multe voturi, pentru ambele Camere ale Parlamentului, transmite BBC

După o luptă electorală dusă umăr la umăr, numărul de voturi divizează Parlamentul între două puteri. Coaliția de centru-stânga a lui Pier Luigi Bersani a reușit să câștige Camera Deputaților, dar nu a reușit să-și asigure majoritatea în Senat, acolo unde a ieșit fruntaș Silvio Berlusconi.

UPDATE: Pentru guvernare este nevoie de controlul ambelor Camere ale Parlamentului, iar oficialii alegerilor spun că lupta a fost prea strânsă pentru a da un câștigător. Locul trei a fost ocupat de mișcarea de protest condusă de Beppe Grillo, în timp ce coaliția condusă de premierul Mario Monti a terminat a patra. Urmează să fie numărate și voturile italienilor din afara Peninsulei.

UPDATE: Un sondaj realizat de Institutul Tecne la comanda Sky News arată că alianța de centru-dreapta este cotată cu 31,7%, iar cea de centru-stânga cu 29%.  Institutul Piepoli creditează forţele de centru-dreapta, conduse de fostul premier Berlusconi, cu 31% la Senat, iar pe cele de centru-stânga cu 29,5%.

Rezultatele exit-pollurilor arată că alianța de centru-stânga condusă de Pier Luigi Bersani a obținut 34% din voturi, în timp ce coaliția de centru-dreapta a lui Silvio Berlusconi a adunat 29% din preferințele cetățenilor din Peninsula Italiană.

Mișcarea protestantă a lui Beppe Grillo a obținut 20% din voturi, mai arată primele rezultate.

Scrutinul ce durează două zile este văzut ca unul crucial pentru oprirea convulsiilor economice din Italia și pentru a lămuri problema zonei euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel