Există sulf la polul sudic al Lunii. Roverul Chandrayaan-3 al Indiei a confirmat

Foto: Freepik
Foto: Freepik

E sulf pe Lună!

Misiunea Chandrayaan-3 a Indiei a reușit să transmită primele observații științifice de la polul sudic al Lunii, imediat după ce a ajuns pe suprafața lunară. Deși China, Rusia și SUA au aselenizat cu succes, încercările anterioare ale Rusiei și Indiei de a ajunge la polul sudic al Lunii au eșuat.

Prin intermediul tehnologiei de scanare cu lasere, roverul indian, primul din lume care explorează această regiune a Lunii, a confirmat prezența sulfului în zona polului sudic, potrivit informațiilor furnizate de Organizația pentru Cercetare Spațială (ISRO) din India.

"Cu ajutorul instrumentului cu spectroscopie (LIBS) montat pe roverul Chandrayaan-3, au fost efectuate primele măsurători in-situ ale compoziției elementelor din apropierea polului sudic al Lunii", a anunțat ISRO, potrivit Science Alert.

Aceste măsurători au confirmat cu claritate prezența sulfului în această regiune, o descoperire care nu a fost posibilă cu instrumentele utilizate de sondele orbitale. În plus față de sulf, analizele preliminare au dezvăluit și prezența altor elemente precum aluminiu, fier, calciu, crom și titan.

ISRO a menționat că investigațiile continuă pentru a identifica prezența altor elemente, cum ar fi hidrogenul, iar rezultatele ulterioare vor contribui la o înțelegere mai profundă a compoziției și caracteristicilor regiunii polului sudic al Lunii. Această misiune are potențialul de a aduce noi cunoștințe și descoperiri importante în domeniul cercetărilor spațiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel