EXCLUSIV  Există PLAN de amenzi în România?! Ciocan EXPLICĂ situația

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Christian Ciocan a clarificat dacă există sau nu plan de amenzi în România anului 2020.

„Da, confirm, există plan de amenzi, dar numai în capetele unora”, a spus ironic Christian Ciocan. „Termenul de plan de amenzi este de dinainte de 1989, când totul se făcea după un anumit plan: plan de creștere a recoltei la hectar, plan de amenzi ale milițienilor, planul cincinal și așa mai departe”.

„Folosirea termenului de plan în condițiile unei Românii democratice înseamnă că în mințile unora mai există acele noțiuni de origine bolșevică, lucru foarte grav. Existența unui plan de amenzi în România anului 2020 înseamnă asalt asupra Constituției unei țări democratice și înseamnă asalt asupra democrației”, a continuat polițistul cu experiență de 30 de ani.

Amenzile pot fi un indicator al activității, dar nu sunt planificate

„Vreau să explic să înțeleagă toată lumea odată pentru totdeauna. Sunt polițist de 30 de ani. Cel mai mult am dat 54 de amenzi în trei ore, în condițiile în care alți colegi de-ai mei n-au dat niciuna. De ce? Pentru că eu sancționam abateri, ei nu. Media la mine era de 20 de amenzi pe zi. Niciodată nu și-a mai permis cineva să spună, după 1990, că avem plan. Dar confirm faptul că la nivel de structuri din teritoriu și la Capitală există discuții de evaluare a activităților care implică și numărul de amenzi – indicator prezent în raporturile zilnice”, a explicat Ciocan.

„Această situație se produce chiar în această perioadă a pandemiei. După cum cu toții am văzut, poliția a fost invocată pe străzi ca fiind acea forță care amendează oamenii că nu poartă mască. Vreau să facem o diferență foarte clară, amenzile pentru abaterile de la lege sunt una, iar aceste abateri prevăzute într-o lege specială privind portul măștii sunt alta. Lipsa portului măștii nu este aceeași cu depășirea vitezei, cu neacordarea de prioritate, cu tulburarea liniștii și ordinii publice”, a mai spus polițistul. „Din păcate pentru poliție și pentru toți care încercăm să stopăm pandemia, acesta este un efort suplimentar. Așa cum au zis jurnaliștii, cel mai eficient mod de a stopa pandemia este prin amenzi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel