Exerciţiu demonstrativ de intervenţie EMALERT. Intervenție în apropierea Punctului de Trecere de Frontieră Giurgiu

Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au organizat, în această săptămână, un exerciţiu demonstrativ de intervenţie, în judeţul Giurgiu, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei.

'Poliţiştii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), alături de specialişti ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, şi-au exersat şi testat modul de intervenţie la un eveniment care implică substanţe sau agenţi CBRNe (chimice, biologice, radiologice, nucleare sau explozive)', informează un comunicat al IGPR, transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, exerciţiul s-a desfăşurat fără evenimente deosebite, iar principala concluzie a fost că unităţile speciale de intervenţie române sunt pregătite să acţioneze în cazul unor situaţii ce implică substanţe sau agenţi CBRNe. Intervenţiile au fost realizate cu tehnică achiziţionată în cadrul proiectelor cu finanţare europeană D-EMERSYS şi JEROME.

În cadrul proiectului JEROME, Poliţia Română - prin SIAS a beneficiat de patru autospeciale echipate pentru intervenţia la evenimentele care implică ameninţări chimice, biologice, radiologice, nucleare, explozibil de mare putere, pentru prelevarea de probe şi transportul acestora. 'Aceste echipamente permit unităţilor de intervenţie să colecteze date pentru a caracteriza situaţia în ceea ce priveşte tipul de eveniment, amplitudinea sa şi definirea responsabilităţilor, obţinând în acelaşi timp controlul asupra situaţiei şi asigurarea zonei de intervenţie', se arată în comunicat.

Conform sursei citate, dispozitivele de detectare rapidă a contaminanţilor au fost furnizate împreună cu mijloacele necesare pentru transferul de date către autorităţile responsabile de gestionarea situaţiilor de urgenţă, permiţând astfel un răspuns adecvat şi eficient. La activităţi au asistat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai SUCT Bulgaria - Unitatea specială de combatere a terorismului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel