Exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii, anulat din cauza unei avertizări hidrologice reale

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anulat exerciţiul de simulare a producerii de inundaţii şi accidente la construcţii hidrotehnice care ar fi trebuit să aibă loc luni şi marţi în mai multe localităţi de pe Valea Târnavei Mici, având în vedere faptul că pe râurile din bazinul hidrografic al râului Mureş, inclusiv judeţul Alba, există o avertizare hidrologică reală.

"Având în vedere Avertizarea Hidrologică din 22 iunie, fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, formarea de torenţi şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, în intervalul de valabilitate 22 iunie, ora 15,00, până la 25 iunie, ora 16,00, pe râurile din bazinul hidrografic al râului Mureş, inclusiv judeţul Alba, Administraţia Bazinală de Apă Mureş anulează exerciţiul de simulare din perioada 24 - 25 iunie, în judeţul Alba - râul Târnava Mică, zona UAT Cetatea de Baltă (loc. Cetatea de Baltă), UAT Jidvei (loc. Căpâlna de Jos, Jidvei), UAT Şona (loc. Sânmiclăuş, Lunca Târnavei, Şona)", arată un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Luni şi marţi, în judeţul Alba urma să se desfăşoare un exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii şi accidente la construcţiile hidrotehnice, în vederea verificării modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare - alarmare a populaţiei şi a modului în care deţinătorii de lucrări şi responsabilii pe probleme de apărare împotriva inundaţiilor la nivel local cunosc procedurile pentru managementul riscului la inundaţii.

Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc în Cetatea de Baltă, Căpâlna de Jos, Sânmiclăuş şi Lunca Târnavei, în apropierea cărora curge râul Târnava Mică. Marţi, miercuri şi joi, un astfel de exerciţiu ar urma să se deruleze, potrivit sursei citate, în judeţul Arad, în zona Pietriş, Săvârşin şi Lalaşinţ - râul Mureş, pârâul Pietriş şi pârâul Troaş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel