Exerciţiu cu 4.000 de militari şi 600 de mijloace tehnice, în România

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Peste 4.000 de militari români şi aliaţi vor participa, cu aproape 600 de mijloace tehnice, la Exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021, care se va desfăşura, în perioada 19 mai - 2 iunie 2021, pe teritoriul României.

Exerciţiul NOBLE JUMP 21 planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exerciţiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conţine secvenţe de pregătire şi instruire a forţelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România.

În cadrul Exerciţiului NOBLE JUMP 21, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) facilitează dislocarea, pe teritoriul României, a componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF). În acest context, şase convoaie militare aparţinând contingentului turc din cadrul VJTF, au ajuns în România, prin Punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, astăzi, 20 mai, după tranzitarea Bulgariei.

Cei 250 de militari vor staţiona, cu cele 125 de mijloace militare din dotare, în Bucureşti, în perioada 20-21 mai, urmând să continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, judeţul Braşov, pe parcursul zilei de vineri, 21 mai.

Menţionăm că, în perioada 20-21 mai 2021, pe rutele de deplasare a convoaielor militare traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

- 20 mai 2021, intervalul orar 10:45-19:15, ruta Giurgiu - Bucureşti (E85);

- 21 mai 2021, intervalul orar 06:00-20:15, ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu.

* * *

Exerciţiul NOBLE JUMP 21 constă în dislocarea componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră şi feroviară), aeriană şi maritimă pe teritoriul României, având ca destinaţie finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNII) din Cincu.

Exerciţiul cuprinde, în ansamblu, activităţi de instruire cu caracter multinaţional, prevăzute în programele de instruire CET-FIT (Combat Enhancement Training - Force Integration Training).

Detalii suplimentare privind evenimentele media organizate pe timpul desfăşurării exerciţiului vor fi comunicate în timp util.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel