Exerciţiu antiterorist complex pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă'

SRI și instituții SNPCT au fost alarmate luni şi marţi, pentru un exerciţiu antiterorist complex în situaţii de criză simulate concomitent în mai multe locaţii, inclusiv la Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă'.

La exerciţiu au participat şi specialişti ai Ministrului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Transporturilor şi ai Ministerului Public, instituţii componente ale SNPCT.

”Exerciţiul a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-instituţional, consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie ipotetică”, se arată în comunicatul de presă.

Alertarea a avut ca scop studierea reacţiilor comunităţilor locale în vederea stabilirii modalităţilor adecvate de gestionare din partea instituţiilor cu responsabilităţi, au mai precizat reprezentanţii SRI.

Scenariile puse în practică au acoperit mai multe modele actuale de materializare a unui act terorist, pornind de la evenimente care au marcat Europa în ultimul an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel