Exercițiile militare ale Chinei în jurul Taiwanului / foto+video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Au apărut primele imagini de la exercițiile militare efectuate de Armata de Eliberare a Poporului în jurul Taiwanului.

Pe pagina de Facebook Wang Wenbin Chinese Foreign Ministry spokesperson au fost publicate imagini foto și video de la exercițiile militare efectuate de Armata de Eliberare a Poporului în jurul Taiwanului.

„Comandamentul Teatrului de Est al PLA (Armata de Eliberare a Poporului) chineză a lansat o serie de operațiuni militare comune în jurul regiunii Taiwan a Chinei miercuri. Nava de lucru a sosit în zona programată de la est de insula Taiwan.“, se arată în textul atașat imaginilor.

China a declanșat exerciții militare în apropiere de Taiwan și a tras cu proiectile către strâmtoare

Armata chineză a tras joi proiectile neidentificate către strâmtoarea Taiwan, la scurt timp după debutul unor importante exerciţii militare în jurul insulei Taiwan, revendicată de Beijing, transmit AFP, Agerpres şi Reuters. În Pingtan, o insulă chineză situată în apropiere de manevrele militare în desfăşurare, reporterii AFP au văzut mai multe proiectile trase în jurul orei locale 13:13 (05:13 GMT) către mare. Turişti care se aflau pe insula Pingtan, aflaţi pe malul mării, au asistat la aceste tiruri.

Armata chineză a început joi cele mai importante manevre militare din istoria sa în jurul insulei Taiwan, un răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

Pelosi a stat mai puțin de 24 de ore în Taiwan

Deşi vizita sa în teritoriul revendicat de China a durat mai puţin de 24 de ore, Nancy Pelosi - cel mai înalt demnitar american ales care s-a deplasat la Taipei în ultimii 25 de ani - a declanşat furia Beijingului. Pelosi a dat asigurări că SUA nu vor abandona insula Taiwan, care este condusă de un regim democratic şi care trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii din partea armatei chineze.

Drept reacţie, China desfăşoară timp de trei zile (de joi, ora 04:00 GMT, până duminică, ora 04:00 GMT) ample manevre militare în şase zone din jurul Taiwanului. Potrivit DPA, două dintre zonele exerciţiilor chineze se află la doar 9 mile nautice (16,7 kilometri) de porturile taiwaneze Keelung şi Kaohsiung.

Taiwanul a denunţat manevrele militare chineze, autorităţi de la Taipei declarând că aceste exerciţii încalcă reglementările ONU, invadează spaţiul aerian taiwanez şi sunt o provocare directă pentru navigaţia liberă pe mare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel