Exercițiu militar româno-francez. Comandatorul fregatei ”La Fayette”, informații cheie

Fregata. Foto cu caracter ilustrativ
Fregata. Foto cu caracter ilustrativ

Comandorul fregatei 'La Fayette', Stanislas Delatte, a declarat că România este importantă pentru toate statele Uniunii Europene, în special pentru Franţa, ”care are o flotă obişnuită să intervină oriunde are interese de apărat”. 

Obiectivul exerciţiului militar din Marea Neagră al fregatei este antrenarea echipajelor şi manevre comune, dar şi schimburi de informaţii şi de tehnici tactice, manevre de reaprovizionare pe mare sau de luptă împotriva submarinelor.

”Obiectivul acestui exerciţiu este de a menţine relaţiile dintre marina franceză şi cea română, de a antrena echipajele în exerciţii şi manevre comune şi de a ameliora interoperabilitatea dintre forţele noastre navale. Ne-am propus să efectuăm manevre de navigaţie comună (...), schimburi de informaţii şi de tehnici tactice, manevre de reaprovizionare pe mare sau de luptă împotriva submarinelor. România se află la frontiera de est a Uniunii Europene, fiind deci importantă pentru toate ţările UE, în special pentru Franţa, care are o flotă obişnuită să intervină oriunde are interese de apărat. (...) Marina română, prin apartenenţa sa la NATO, utilizează aceleaşi proceduri şi se antrenează după aceleaşi norme ca şi marina franceză, este o garanţie a unei bune interoperabilităţi”, a mai afirmat comandorul Stanislas Delatte, pentru Agerpres. 

Forţele Navale Române participă, luni, la un exerciţiu de luptă împotriva ameninţărilor aeriene şi de suprafaţă, împreună cu echipajul fregatei franceze ”La Fayette”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel