Exemplu din Suceava-primăria, mai prost condusă decât Biserica

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că începând de anul viitor toate căsătoriile se vor oficia numai în sediul primăriei. 

Edilul a precizat că practica de a se oficia, la cerere, oficierea căsătoriilor în alte locaţii decât în aceea special amenajată în sediul primăriei nu va mai exista din 2017.

Primarul şi-a motivat decizia prin faptul că nu există suficient personal pentru a răspunde la toate solicitările de acest gen şi nici nu există cadrul legal pentru a se plăti orele efectuate peste program, în special sâmbătă şi duminică, zile în care, de obicei, se înregistrează cele mai multe cereri. În zilele de vară avem şi câte 30-40 de solicitări pe zi. Fizic nu poţi să fii prezent în atâtea locaţii şi să aloci timpul necesar, mai ales că peste tot se mai întârzie 15-20 de minute, a spus Lungu.

Exemplul din Suceava arată eșecul administrației publice din România de a găsi soluții  la solicitările cetățenilor. Odată ce există astfel de solicitări, se puteau încasa taxe suplimentare, de pildă, pentru a spori veniturile primăriei și a putea plăti orele suplimentare, dând satisfacție și tinerilor care doreau să se căsătorească într-un decor deosebit.

Biserica a rezolvat această problemă, prin adaptarea ”taxelor” la posibilitățile financiare ale comunității: cei care vor să se căsătorească într-o biserică mai faimoasă, plătesc mai mult. Birocrația din primării rămâne blocată în birouri. 

În schimb, apelează la ”pomeni” electorale: începând de anul viitor, primăria din Suceava oferă tinerilor căsătoriţi ca amintire de la momentul căsătoriei câte o plachetă şi două pahare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel