Execuţie în Texas, pentru o crimă comisă în 2003

În Texas a avut loc execuţia cu numărul 22 în acest an în Statele Unite, pentru o crimă comisă în 2003.

Statul sudic Texas din SUA l-a executat miercuri pe Travis Runnels, un bărbat condamnat la moarte pentru uciderea în 2003 a unui angajat al închisorii în care îşi ispăşea pedeapsa pentru altă infracţiune, transmite EFE, preluată de Agerpres. Runnels, 46 de ani, a fost declarat mort la ora locală 19,26, după administrarea unei injecţii letale la închisoarea Huntsville, din apropiere de Houston.

Pe 29 ianuarie 2003, Runnels era în închisoare, cu o condamnare de 70 de ani, pentru un furt cu violenţă în Dallas (Texas) în 1995. Anterior, mai fusese închis pentru furturi din locuinţe.  În respectiva zi, el l-a ucis cu cuţitul pe Stanley Wiley, supraveghetorul său la fabrica de încălţăminte la care fusese repartizat să muncească în penitenciarul Clements Unit din Amarillo (Texas).

Conform documentelor judiciare, Runnels era nemulţumit de trimiterea la acea fabrică şi voia să fie transferat la frizeria închisorii, aşa cum solicitase. La proces, avocaţii săi au susţinut că a comis crima într-un moment de disperare. Deţinutul s-a declarat vinovat de asasinarea lui Wiley, astfel încât juriul a trebuit doar să decidă între a-l condamna la moarte sau la închisoare pe viaţă.

A nou execuție în acest an doar în Texas

Execuţia lui Runnels a fost cea de-a noua din acest an din Texas şi cea cu numărul 22 în Statele Unite. În absenţa altor programări pentru următoarele săptămâni, 2019 va fi contabilizat la final ca unul din anii cu cele mai puţine execuţii din SUA de după 1999, an în care s-a atins un vârf de 98.

De când Curtea Supremă a reinstituit pedeapsa cu moartea în urmă cu patru decenii, în SUA au fost executate 1.512 persoane, 567 dintre acestea în Texas, mai mult decât în orice alt stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel