Execuția publică ca noua metodă de a interzice

O scrisoare deschisă, adresată primului ministru, vine să tulbure apele, și așa încinse ale vieții iudaice din România. 

NOTĂ: Acest articol reprezintă o opinie

Subiectul este prezența a doi reprezentanți de marcă ai comunității evreiești din România la sărbătorirea lui Nicolae Paulescu, inventatorul insulei și cunoscut medic fiziolog. În mitologia românească, bine cimentată de decenii, românului Paulescu (dicționarul comunist folosea numai această expresie în propaganda sa) pentru această invenție nu i s-a acordat premiul Nobel care i se cuvenea.

Nicolae Paulescu poate fi considerat, alături de A.C. Cuza Grănicerul, ca fiind părintele fondator al antisemitismului frontist, activist, maniacal și criminal care a străbătut ca o otravă, tinerețea noului regat român după Marea Unire din 1918. Din dicționarul rușinos al personalităților românești, care au fondat și promovat propaganda antisemită pregătitoare a Holocaustului care a avut loc în România, Paulescu rămâne cap de listă, falsificând și mințind, inoculând ura la adresa evreilor ca formă de patriotism suprem sub forma unui activism social, cultural și politic, violent și abuziv. Ca intelectual de geniu ce a fost, Paulescu a apelat la cele mai sumbre, primitive și animalice instincte din om, transformând propaganda antisemită într-o ură irațională și de nestăpânit, pregătind propagandistic terenul marilor crime antisemite de la aprobarea legilor rasiale sub Carol II până la execuția metodică și planificată a Holocaustului din România. Mesajele sale, folosite de intelectualitatea română de-a lungul blestematelor decenii 20, 30, 40 ale secolului trecut, reprezintă simbolul odios al instabilității emoționale a unei națiuni aflate la începutul destinului său istoric.

Nicolae Paulescu a fost, este și rămâne un om de știință ilustru în același timp anulându-și renumele, destinul său științific național și aureola sa de medic (adică apărător de viață) prin transformarea sa conștientă într-un înger al morții și al abisului. Paulescu a fost, este și va fi pentru totdeauna unul dintre primii promotori români ai Holocaustului și crimei în masă.

Iată deci adevărul gol goluț, indiferend de ce scriu, într-un otrăvitor denunț public demn de Leonte Răutu, printre alții un fost vânzător de televizoare color la magazinul Obor al Bucureștilor comunismului ceaușist, un turnător dovedit al lui Herta Mueller care pompos se intitulează scriitor german sau o fostă steno-dactiolografă ajunsă, pe banii unor extremiști anti europeni, irigator șef al înjurăturilor murdare la adresa României și civilizației sale, incluzând pe cea iudaică. Alături de aceștia trei culeși de prin Bucureștii de astăzi, diverși exponenți naturali sau virtuali ai stalinismului cultural românesc sau extremismului cultural modern, vin să întregească o paletă sinistră a ceea ce nu ar trebui să fie dialogul contemporan despre participarea personalităților culturale și științifice românești la crima antisemită din secolul trecut.

A acuza imensele rezervoare de demnitate evreiască din România cum sunt Irina Cajal Marin sau venerabilul Aurel Veiner, în mod bolșevic, de o participare la o manifestare a Academiei Române în onoarea lui Nicolae Paulescu, este o premieră chiar și pentru inabilitățile culturale, spirituale, religioase sau simplu lingvistice dovedite, de mult timp, de mai toți participanții la zisul denunț.

Atacul devastator prin lipsa de principii morale, etice și de informație istoric validă la adresa lui Irina Marin Cajal sau Aurel Viener, amândoi considerați, conform legilor internaționale, supraviețuitori ai Holocaustului din România, dovedește inabilitatea excentrică a denunțătorilor de a înțelege că nu așa trebuie dus un dialog fondator privind crimele antisemite din România. Este sinucigaș, ineficient și fără viitor să dărâmi statui ai zeilor deja învinși. Paulescu este un astfel de zeu condamnat. Mi-e teamă însă că prea mulți dintre semnatari s-au încruscrit cu stalinismul cultural care prinde din nou rădăcini în România europeană de astăzi ca să auzim rațiunea vorbind printre amneziile din denunț. Nu Paulescu este problema, el a fost deja definit de istorie, a fost deja învins de destin și a fost deja uitat în mijlocul otravei pe care el însuși a creat-o și diseminat-o. Problema este să ataci pe una din marile doamne ale prezenței iudaice românești, să te năpustești asupra unui venerabil leader al comunității, pentru a crea un dialog halucinant și total inept despre păcatele originare ale statului român.

Cu ce drept sau prin ce unicelulară logică umană s-a decis ca unii dintre cei mai echilibrați oamenii din România, să fie denunțați de către ”les nouveaux” Răutu. Cei doi pe care îi aruncați de la înălțimea herodiană a siguranței morale, sunt fondatorii unei relații fundamentale de respect în interiorul României, iar atacul la adresa lor întărește otrava nativă, nici astăzi reprimată, care se mai regăsește prin ungherele ascunse ale societății românești.  O astfel de execuție publică, ghilotinică insultă la adresa suferinței provocate de Holocaust, transformă nibelungii fără metafizică în nefericiți activiști orwellieni.

”Cronică de familie”a fost scrisă doar odată. Acolo, scenele denunțului stalinian sunt embleme ale urii, ale dispariției ontologice. Pîra este simbolul nimicmiciei. Nu mai este nevoie de copia nereușită din zilele noastre. Opriți sindromul Maria Antoaneta, căci noi toți suntem chemați să recuperăm durerea Holocaustului, explicând românilor despre păcatele sângeroase ale părinților lor.

Voi tocmai ați cerut execuția publică a celor care au dreptul să vorbească, să explice și să construiască. Drumul templului nu duce prin urlete gloatei. Ci prin demnitate, curaj și, în special, multă, dar foarte multă educație. De 2000 de ani (Mihail Sebastian vă spune ceva, pictori de eșafoade?) este nevoie de oameni ca Irina Cajal Marin sau Aurel Veiner. Mă întreb dacă este nevoie de cei care au semnat, de-a lungul istoriei, ordine de execuție publice, cu gloata pregătită să arunce, în condamnații fără vină, ouă stricate. Ar fi o victorie nesperată a crimelor abisale din secolul trecut.

NOTĂ: Acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel