EXCLUSIV -- ”Nașul OTV”. Cum a luat licența postul după ce a fost închis în 2002. Interviu cu Sorin Roșca Stănescu

dan_diaconescu_captura
dan_diaconescu_captura

Sorin Roșca Stănescu a povestit pentru DeCe News modul în care Dan Diaconescu a luat licența pentru OTV, după ce postul a fost închis în anul 2002.

”Eu am observat cum a observat toată lumea că nu-i dădeau licența și mi s-a părut incorect. Ca urmare am vorbit cu el la telefon, i-am spus că-l pot ajuta, că mă pot duce în numele lui sau a societății comerciale respective să solicit licența, fără ca oamenii de la CNA să știe că e altcineva în spatele firmei. Am dat un fel de examen în care am spus ce vreau să fac, cum va fi postul. Nu a verificat nimeni, dacă verificau probabil observau cine e în acționariatul firmei, dar nu au facut-o cei de la CNA.

Am avut o înțelege scrisă că în semn de protest că pentru că nu i se acordă licența o să mă duc eu să obțin această licență. Era pe numele societății lui. I-am făcut un serviciu colegial pentru că eu consider că orice formă de cenzură este greșită. Într-o societate în care presa scrisă nu e controlată, internetul nu e controlat, și e bine că nu e controlat, există și televiziune pe net, iată că televiziunea este cenzurată. Există un proces prin care televiziunile se mută pe internet, CNA-ul devenind anacronic. Reglmentează un segment din mass-media care se îngustează pe zi ce trece, dar CNA-ul devine o instituție tot mai stufoasă. Grav este că CNA este un instrument politic. CNA a acționat politic și atunci când i-a luat licența lui Dan Diaconescu și atunci când o refuza și eu cred că și acum”, a spus Sorin Roșca Stănescu pentru DeCe News.

Inițial, OTV nu era o televiziune de tip tabloid

Întrebat dacă inițial a cerut licență pentru o televiziune de tip tabloid, Sorin Roșca Stănescu a spus că nu

”Nu. Treptat el s-a adpatat pieței pentru că a văzut că nu se poate câștiga dintr-o televiziune de știri. Făcea dezbateri politice, de aceea a și fost interzisă pentru că avea interviuri politice. Dacă avea cu Tolea și Magda Ciumac, nu o interzicea nimeni”, a mai spus SRS.

OTV a rămas fără licență. UPDATE: Dan Diaconescu se poate muta pe DDTV

”Dacă există deviații de la normele legale, în orice televiziune, și dacă se dau filme pornografice, violente, totul poate fi rezolvat în baza legislației existente, nu printr-o instituție suplimentară. E drept că în justiție nu există celeritate. În momentul de față durează ani, însă apariția tribunalelor specializate pot judeca insulte, calomnii, dezinformare. Eu recunosc că avut multe derapaje, dar puteau fi sancționat altfel, nu prin retragerea licenței”, a spus  Sorin Roșca Stănescu.

Cum i-a mulțumit Dan Diaconescu

”Mi-a spus multumesc și a vorbit frumos la televizor de câteva ori”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel