Exclusiv. Mesaj incendiar pe intranet-ul TVR: un angajat îi spune lui Lăzescu că duce salariații la sinucidere, ca la Mix Fm

Lucian Parvoiu
Lucian Parvoiu

Pe fondul tensiunilor din TVR, erau așteptate explozii de nemulțumire ale salariaților care să arate publicului ce se întâmplă în birourile din strada Pangratti. Mai mulți profesioniști marginalizați de actuala conducere au protestat dar vocile lor au fost reduse la tacere sau cenzurate. Primul jurnalist care a avut curajul să denunțe public abuzurile de la Știri a fost Claudiu Lucaci, care a dat in judecata TVR și a sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru că i-au fost încălcate drepturile profesionale. Recent, Sindicatul din TVR i-a cerut public lui Alexandru Lăzescu să cerceteze situatia semnalată de Lucaci. Ieri, un alt caz de revoltă a aparut prin memoriul depus de Lucian Pârvoiu la registratura TVR, adresat președintelui TVR. In acesta se vorbeste despre pierderea susținerii din partea unor redactori cu care a colaborat echipa Lăzescu-Culcer.

Mesajul incendiar, scris de Lucian Pârvoiu, circulă pe Intranet-ul TVR și a fost obținut în eclusivitate de DeCe News. Memoriul arată cum a fost falimentată instituția.

Concluziile memoriului sunt dure și imputabile echipei Lăzescu-Culcer:

 De pe locul 2-3, ”TVR a ajuns să se zbată în mocirla audiențelor de nișă”

Credibilitatea e apropiată de zero, iar în Piața Universității echipa TVR a fost la un pas de linșaj

Angajații ”onești” au salarii de 2500 de lei, cei preferați de conducere ”depășesc 6000, până la Dumnezeu știe cât”.

Președintele ar trebui să demisioneze, dacă nu mai are sprijin în CA

Angajații TVR se tem că vor ajunge ca la MixFm, condus în 2005 de Alexandru Lăzescu. Acolo, un salariat s-a urcat pe geam și a amenințat că se sinucide, dacă nu i se plătesca salariile restante

 Astfel, Lucian Pârvoiu, prezentatorul emisiunii ”Ora de știri”, de pe TVR 2, îi demonstrează lui Alexandru Lăzescu, președintele TVR, că a luat decizii manageriale proaste, care distrug audiența, consumă aiurea resursele și îi favorizează pe apropiații conducerii. Lui Lăzescu i se atrage atenția că a eșuat în reforma instituției, pe care a adus-o de la 3000 la 3500 de angajați și a salariilor, care sunt enorme doar pentru ”merituoși”. De asemenea, se subliniază că unii redactori ținuți în afara producției, în timp ce alții sunt supraîncărcați cu sarcini. În aceste condiții, nu e de mirare că angajații sunt stresați și au avut loc două tentative de sinucidere, explică Pîrvoiu.

 Cum a fost falimentat TVR

 Memoriul începe prin a bate obrazul directorului general, care nu a răspuns la solicitarea de audiență a salariatului. Apoi, se demonstrează că TVR1 și TVR 2 se ”canibalizează”, iar cooperarea între canale este inexistentă. Schimbăruile de programe se fac pe picior, fiind promovate după câteva zile de la data evenimentului și nu sunt coordonate. Astfel, redactorii TVR 2 pierd ore în șir, pentru a reface ”burtierele” folosite de colegii de la jurnalul TVR1, fiindcă pachetele grafice nu au fost compatibilizate. Conducerea TVR nu permite unui număr de 10 redactori să execute sarcini ”pentru că nu au șapcă”. Aici, Pîrvoiu face aluzie la redactorii considerați incompatibili politic de către echipa Culcer Lăzescu, cărora li se limitează accesul în zona emisiunilor se știri.

În timp ce TVR 2 are criză de personal, redactori care semnează condica la Departamentul Emisiunilor Informative sunt detașați la TVR Info, unde lucrează full time.

Citește aici  integral memoriul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel