EXCLUSIV - Cum au ajuns elevii de la Monnet să aibă o cantină ”ca în filmele americane” - FOTO

Elevii liceului Jean Monnet vor beneficia, începând cu noul an școlar, de o cantină asemănătoare celor din filmele americane. Este vorba de un proiect pilot, finanțat privat, care include și o sală de clasă, realizat de un grup de părinți ai căror copii sunt elevi ai instituției de învățământ.

[caption id="attachment_365922" align="aligncenter" width="639"] Intrarea principală. În partea stângă este sala de curs, iar în partea dreaptă este sala de mese[/caption]

Proiectul constă în amplasarea unui ansamblu de construcție modulară în interiorul căruia s-au realizat o sală de mese și o sală de clasă care se încadrează în standardele europene.

Totodată, s-a amplasat și un ansamblu modular în care va funcționa bucătăria necesară pregătirii hranei pentru elevi și profesori, hrană care va fi achiziționată contra-cost.

Conceptul de organizare a servirii mesei este al masterchef-ului Cătălin Scărlatescu, care va superviza întreaga funcționare a bucătăriei, atât în cadrul acestui proiect, cât și în alte proiecte viitoare de acest gen ce vor fi realizate în alte școli.

Ansamblul modular este format din două construcții: una vopsită în mai multe culori, care este destinată preparării mâncării, iar în cealaltă se află sala de clasă și sala de mese.

În sala de curs vor învăța elevii clasei a șasea.

”Inițiativa aparține unui grup de părinți ai căror copii sunt elevi în clasa a șasea. A pornit de la o dorință minimală, dar foarte expresă: elevii să învețe dimineață.

Era clar că liceul Jeann Monnet este foarte aglomerat și există niște criterii logice care nu mai puteau permite ca elevii claselor a cincea, a șasea, a șaptea, a noua și a unsprezecea să învețe după amiază. Soluția găsită, inspirată de pe alte meleaguri, este aceea de a aduce niște construcții modulare în care să se organizeze spații adecvate pentru învățământ”, a declarat unul din inițiatorii proiectului Dorin I.

Premieră în învățământul de stat

Proiectul de le Jeann Monnet va dura patru ani și reprezintă o premieră în învățământul de stat din România.

”Mai există astfel de proiecte. American School și British School din Pipera sunt realizate în întregime din astfel de module și încă de mai mulți ani. O inițiativă a unui grup de părinți împreună cu primăria și conducerea liceului nu a existat până acum în învățământul de stat. E un experiment care noi dorim să fie copiat și urmat în mai multe locuri. Nu sunt costuri fabulos de mari.

Am găsit o firmă de prestigiu și specialitate în acest domeniu, Algeco. Această firmă face în Europa școli și spitale din construcții modulare speciale”, a mai spus Dorin.

”Practic întreg ansamblu a fost adus din Germania, S-a realizat o construcție de 150 de metri pătrați. Construcția poate fi extinsă sau micșorată în funcție de nevoile liceului. Am beneficiat din plin de sprijinul conducerii liceului și Primăriei Sectorului 1”, a mai spus interlocutorul nostru.

Firma în care se află masterchef Cătălin Scărlătescu va sigura hrana elevilor

Firma în care se află Cătălin Scărlătescu va asigura hrana elevilor. Mâncarea se va găti într-una din construcțiile modulare și are camere separate de depozitare a alimentelor, de preparare a hranei etc., fiind făcută dintr-un material care asigură o igienă perfectă.

”Ne-am dat seama că nu e vorba de a rezolva într-un mod minimal situația unei clase, ci mai ales de a realiza un restaurant în care să se producă hrana și să se servească în condiții foarte bune. Beneficiem și de participarea domnului Cătălin Scărlătescu, care fiind apropiat câtorva dintre noi, a decis să vină și să creem un concept care apoi să fie prezentat către mai multe școli.

Am identificat o firmă care să opereze partea de restaurant. Această firmă își va suporta costurile. Ba mai mult, plătește și o chirie școlii.

Masa se va produce după criterii stabilite prin lege. Prețurile sunt mici, decente, pentru a fi accesibile pentru orice copil care vrea să mănânce. Se poate face abonament. Mobilierul și sistemul este la fel ca cel pe care copii îl văd în filmele americane”, a concis Dorin I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel