BLAGA îl atacă pe BĂSESCU: Imoral și ipocrit. Fără noi nu mai era președinte. Dacă ne-ar fi lăsat în pace ...

Liderul PDL, Vasile Blaga, l-a atacat, joi, la Interviurile DCNews, pe președintele Traian Băsescu, despre care a spus că a făcut un lucru imoral și că dă dovadă de ipocrizie. Liderul portocaliu spune că Traian Băsescu ar fi fost demis la referendumul din 2012 fără ajutorul democrat-liberalilor. În schimb, a continuat Blaga, șeful statului a împiedicat PDL să fie "principala forță politică de centru-dreapta din România".


Băsescu: PDL, rezultat slab la europarlamentare

Traian Băsescu a spus la Adevărul Live că Vasile Blaga are "comportamentul unui om disperat", pentru că nu mai are votanții din 2004, ci a rămas cu structurile PDL, pe care însă nu le valorifică.

Traian Băsescu a acuzat conducerile PNL și PDL că s-au grăbit cu anunțarea fuziunii imediat după alegerile europarlamentare, pentru a nu organiza congrese. Acest "subterfugiu", cum l-a descris președintele, a fost folosit pentru ca rezultatele slabe să nu fie analizate și responsabilitatea să nu fie asumată de către șefi.

Blaga: Dacă ne-ar fi lăsat în pace, eram principalul partid de dreapta

În replică, liderul PDL a arătat că rezultatul la europarlamentare ar fi fost mai bun dacă dezbaterea electorală nu ar fi fost acaparată de președinte și premier și dacă Traian Băsescu "nu-i făcea partid dnei Udrea".

Vezi și: BLAGA: Pinalti îl făcea pitic pe Boc, nu eu

"Rezultatele noastre ar fi fost mult mai bune dacă această campanie lăsa posibilitatea partidelor - că dvs spuneați că nu ne-am văzut noi, păi nu s-a văzut nimeni, în afară de președinte și de Ponta. Parcă erau înțeleși. De dimineața până seara, Ponta îl ataca pe președinte, dl președinte pe Ponta. Dl președinte ne taxa pe noi de trei ori pe zi, Partidul Democrat Liberal, ca și cum noi ar trebui să fim ținta, și nu PSD-ul și aliații lui. Nu! Noi eram cei atacați. Și atunci, singurele zone în care ne puteam transmite mesajele erau presa locală. Și am acționat pe două părți. Pe de-o parte, printr-o motivare și strângere a rândurilor de către militanții noștri și, pe de altă parte, de a ne prezenta pozițiile. Am vorbit despre Europa, despre ce intenționăm să facem acolo, pe toate cele trei mari direcții pe care era calată campania noastră electorală - mai multă Europă, integrarea României deplin în Uniunea Europeană și susținerea Republicii Moldova.

Noi chiar am crezut și credem că trebuiau dezbătute aceste teme. Ce fac pentru Europa trimișii României acolo, indiferent din ce partid politic fac ei parte, ce fac pentru România, că până la urmă tot români sunt. Trebuie să apere și interesele României acolo. 

Citește și: Blaga, dezvăluire: Udrea va fi candidatul la Președinție

Nu s-a văzut nimic din acest punct de vedere. S-a văzut o bălăcăreală 'nămoloasă' - termenul îi aparține președintelui meu. Că mie îmi spunea că trebuie să cobori în mocirlă să te auzi. Eu nu împărtășesc acest punct de vedere.

Iar analiza noastră este foarte simplă. Dacă ne-ar fi lăsat în pace, nu-i făcea partid dnei Udrea, eram de departe principala forță politică de centru-dreapta din România", a reacționat Vasile Blaga.

Băsescu a făcut un lucru imoral. Fără noi nu mai era președinte

"Statul de drept nu e afectat de Traian Băsescu, care îi face partid dnei Udrea?", a fost întrebat liderul democrat-liberal, care a răspuns: "Curtea Constituțională a spus că nu. Eu vă spun că dacă a fost legal, și așa a spus Curtea, n-a fost moral".

Întrebat de ce este ținta atacurilor lui Traian Băsescu, Vasile Blaga a răspuns:

"Dacă aș fi spus, cum n-am fost niciodată și eu ghiocel, să spun: 'Să trăiți, șefu', aveți dreptate', n-ar fi avut nimic. Dacă ar fi câștigat d-na Udrea președinția partidului (n.r. - PDL), nu se întâmpla nimic, eram un partid extraordinar. Acum, vedeți ce griji își face președintele? Vedeți câtă ipocrizie, de multe ori? Păi nu spunea că suntem FSN-iști, să plece FSN-iștii ș.a.m.d.

Păi noi, FSN-iștii ăștia, am fost cei care în 2007 făceam mitinguri de 20, 30, 40, 60.000 de oameni la Iași. Noi, FSN-iști ăștia, am fost lângă dânsul în 2012. Noi, FSN-iștii ăștia, am organizat mitinguri în orașe în care alții nici nu aveau voie să fie. Noi, FSN-iști ăștia, i-am spus, marți, ultimativ, în Modrogan, 22: 'Indiferent ce spuneți, noi boicotăm referendumul!'. Că avea sfătuitori, ca Albă-ca-Zăpada, care îi spuneau: 'Șefule, îi bați pe toți!'.

(...) Cu 400.00 de oameni mobilizați foarte ușor de noi, astăzi nu mai era președinte". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel