EXCLUSIV: Avocatul Poporului atacă tăierea ajutoarelor sociale la CCR

gheorghe_iancu deschidere
gheorghe_iancu deschidere

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat pentru DeCe News că în acest moment lucrează la decizia de a ataca hotărârea Guvernului prin care se taie ajutoarele sociale pentru familiile care nu şi-au plătit taxele. Iancu susţine că acei oameni care nu şi-au plătit taxele au luat această decizie din lipsă de bani şi nu este corect să fie tăiaţi de la  ajutorul social. Avocatul Poporului va sesiza Curtea Constituţională pentru a declara neconstituţională această decizie a Guvernului.

"Mie mi se pare că nu poţi să condiţionezi acordarea unui ajutor social de plata unei taxe. Se încalcă Constituţia şi voi contesta la Curtea Constituţională. Se forţează în anumite instituţii problema şi asta nu este bine.", a declarat pentru DeCe News Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.

Gheorghe Iancu va depune în cursul săptămânii viitoare sesizarea la Curtea Constituţională şi va cere anularea hotărârii de Guvern prin care se taie ajutoarele sociale.

Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, sistarea tuturor beneficiilor sociale pentru neplata taxelor locale pe o perioadă de cinci luni, argumentând cu necesitatea aplicării prevederilor Legii asistenței sociale.

Citeşte şi:

Toate ajutoarele sociale, sistate dacă ești restant la taxele locale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel