Excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice, doar o ”discriminare etnică”, acuză Putin

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Vladimir Putin spune că Jocurile Olimpice sunt folosite ca instrument de presiune politică și discriminare.

Rusia a învățat că Jocurile Olimpice pot fi folosite ca instrument de presiune politică și discriminare etnică, a declarat președintele Vladimir Putin, joi. relatează Reuters.

”Jocurile pot fi utilizate ca instrument de presiune politică împotriva persoanelor care nu au nicio legătură cu politicul. Și ca formă de discriminare grosolană și, de fapt, etnică”, a spus Putin.

Reamintim că săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Rus a fost interzis de Comitetul  Olimpic Internațional pentru recunoașterea organizațiilor regionale din patru teritorii pe care Rusia a pretins că le-a anexat din Ucraina.

Cu toate că organizația a declarat că atât Comitetul Olimpic din Rusia, cât și Comitetul Olimpic din Belarus nu vor primi o invitație oficială la Jocurile Olimpice de la Paris ca alte țări, în cursul acestei luni, o decizie privind participarea lor va fi luată la o dată ulterioară.

Tenisul, out de la Grand Slam

De la invazia Ucrainei de către Rusia a avut impact și asupra tenisului, sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși la turneele de Grand Slam, lucru care stârnit discuții în rândul sportivilor.

”Am vorbit timp de două ore cu liderii LTA și cu turneul de la Wimbledon. Am fost prezenți eu si toți ceilalți reprezentanți ai Asociației jucătorilor. A fost frumos să am șansa de a vorbi cu ei, de a pune întrebări și de a le înțelege punctul de vedere. Sincer să fiu, nu sunt de acord cu poziția lor. Mi se pare inutil și nedrept față de noi, sportivii, care muncim zi de zi să ne prezentăm în cele mai bune condiții la cele mai importante turnee ale anului. 

Vreau să fiu acolo la Wimbledon. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia ferm. Nu sunt de acord cu războiul, niciodată. Nu aș putea justifica niciodată violența de orice fel și împotriva nimănui. Sper ca WTA să poată face ceva pentru ca măsura privind starea noastră să fie mai puțin dură”, a declarat Victoria Azarenka potrivit wtatenis.

De altfel, la turneele la care au putut evolua, în meciurile în care s-au întâlnit sportive din Ucraina cu cele din Rusia sau Belarus, la finalul partidei ucrainiencele refuzau să se salute cu adversarele.

Citește și: Karim Benzema ar putea rămâne fără cetăţenia franceză şi fără Balonul de Aur. Un parlamentar francez cere sancţiuni, după ce fotbalistul a spus că se roagă pentru locuitorii din Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel